Do kdaj bodo na Slovenskem zlorabljali otroke?

Sem razmišljal ali se je smiselno oglasiti ali ne, ker takšni ekscesi si resnično ne zaslužijo, da jih še javno reklamiramo, vendar pa konec koncev se mi zdi potrebno, da o tem govorimo, da to obsodimo, da ta temen madež zgodovine svojega naroda že končno pustimo za seboj in opravimo z lažmi, ter “pumpanjem” in razdvajanjem naroda!

To pa lahko storimo le tako, da o tem govorimo, da to problematiziramo in s tem enkrat za vselej opravimo, ker to nima kaj iskati v današnjem, vsakodnevnem javnem diskurzu!

Res sem razočaran in jezen, da se moram kot občinski svetnik Občina Domžale, in to še celo najmlajši v tem zboru, ukvarjati s takimi vabili, na dogodke, ki opevajo spomin na najbolj krvavo in temno obdobje slovenske zgodovine, katerih namen je izključno delitev naroda in ne nazadnje naših občanov, ter utrjevanje skrajnih ideoloških pozicij zaslepljenih “vernikov”, ki se takih dogodkov udeležujejo.

Zelo sem razočaran, ker te zadeve podpira, soorganizira in sofinancira celo domžalska Občina.

Namesto, da bi prirejali dogodke, ki ljudi, naš narod in naše občane povezujejo, ki zbujajo ponos in nosijo pozitiven zgodovinski prizvok, ki zbujajo ponos in domoljubno zavest, pa svetniki na dom dobimo tole😡

Ob tem pa, namesto da bi se zgledovali po sosednjih Moravčah, kjer so občinski veljaki posredovali in preprečili nastop Godbe in pa predvsem mladoletnih otrok na podobnem zborovanju, pri nas te stopnje zavedanja zlorab, še nismo dosegli. Nastopa godba, nastopajo otroci OŠ Dob.

Torej ponovna zloraba otrok v ideološke namene, kar je še najbolj žalostno😞

Ne razumem, zakaj so potrebne delitve naroda, zakaj morajo sovraštvo in razdor sejati med nas, ponosne Slovence, rojene mnogo let po temačnem obdobju diktature, rojenih v samostojni in neodvisni Republiki Sloveniji. Še bolj sem razočaran, da pri tem sodeluje občina, ki očitno, celo na lastne stroške razpošilja vabila na ta zborovanja in užaloščen, ker se v ideološke namene zlorablja učence prav moje nekdanje osnovne šole.

Sam se tega zagotovo ne bom udeležil, ker sem ponosen Slovenec, ker živim v letu 2019 in se nisem izgubil v 1941, ker ne želim iskati in sejati delitev, temveč združevati, povezovati in se spominjati dogodkov, kateri narod povezujejo, na katere smo in moramo biti ponosni!

Zato z veseljem pričakujem vabilo na proslavo ob Dnevu državnosti, Dnevu samostojnosti in enotnosti, pa ob Dnevu suverenosti, katerih se bom z veseljem udeležil in se s ponosom spominjal zlatega obdobja slovenske zgodovine!

Te temne madeže pa prepuščam njihovim častilcem, kateri še niso dojeli, da že skoraj 30 let živimo v svobodni, demokratični in pa predvsem samostojni in neodvisni državi!

Dovolj je sovraštva in delitev, dovolj rovarjenja po zgodovini in njenega prirejanja po meri določenih struktur!

Sam na to nikakor ne pristajam!

Žiga Štiftar, najmlajši svetnik Občine Domžale