Dež in visoke temperature odnesle še slalomsko preizkušnjo

Po tem, ko je bilo že včeraj jasno, da bo veleslalomska preizkušnja Pokala Vitranc v Kranjski Gori leto odpadla, je danes enaka usoda doletela še slalom. Kot so zapisali v Mednarodni smučarski zvezi, je slalom odpovedan, ker je izjemno močno sneženje v zadnjih 24 urah, popolnoma uničilo progo.

Na kranjskogorskem prizorišču so organizatorji sicer januarja uspeli izpeljati Zlato lisico, že nekaj tednov pa so s strahom spremljali previsoke temperature, zaradi katerih niso mogli pripravljati dodatnih zalog snega. Po Žanu Kranjcu, Anžetu Gartnerju in Roku Ažnohu bosta tako brez nastopa ostala tudi Klemen Kosi in Miha Oserban, medtem ko se Štefan Hadalin ne bo mogel še zadnjič po progi spustiti pred domačimi navijači.

Kot je dejal predsednik organizacijskega odbora Gregor Benedik, si organizatorji nimajo kaj očitati, saj so vložili maksimalen trud, da bi tekmo obdržali, a da je bila letos narava močnejša.

Kupci vstopnic bodo dobili vrnjen denar pri prodajalcu, kjer so vstopnice kupili. Lahko pa jih izkoristijo tudi za vstop v prihodnjem letu.