Danes se bo ob 15. uri odvijal že tretji veliki vseslovenski protest upokojenk in upokojencev v Ljubljani! Glas upokojencev in društvo “Inštitut 1. oktober” tokrat organizira PROTEST ZA BOLJŠE POKOJNINE IN PROTI VLADI.

Glas upokojencev mora biti in bo slišan, so že pred prvim protestom povedali organizatorji!

Že zjutraj je pobudnik protesta oziroma shoda od prvega dne Pavel Rupar zapisal:

SLOVENIJA GREMO, SLOVENIJA POŽEN.!!! MI SMO PRIPRAVLJEN!!!

NAJ DANES ZAVIHRA NA TISOČE ZASTAV, NAJ SE SLIŠI NAŠA, SLOVENSKA PESEM!!

Objavljena pa so bila tudi navodila za današnji protest.

NAVODILA ZA TRETJI PROTI VLADNI IN UPOKOJENSKI SHOD!

Spoštovane upokojenke, upokojenci, mladi, dragi UDELEŽENCI PROTIVLADNEGA PROTESTNEGA SHODA 31. MARCA 0B 15. H V LJUBLJANI!!
Prosim delite scenarij KER SO TO NAVODILA POTEKA CELOTNEGA SHODA! POMEMBNO ZA VSE!!!
– Program se prične ob 15. uri s pozdravom vseh udeležencev organizatorja shoda “Inštitut 1. oktober”!
– Skupina prisotnih na Trgu republike bo pozvala navzoče k PROTESTNEM POHODU PO TOČNO DOLOČENIH ULICAH IN SICER: Trg republike, Šubičeva, Slovenska, Gosposvetska in po Prešernovi nazaj na Trg republike, kjer bomo nadaljevali z govorom predsednika ljudske iniciative Pavla Ruparja in drugimi, vmes BOMO ZAPELI NAŠE SLOVENSKE PESMI!!!
– v povorki gre najprej nekaj deset navzočih S SLOVENSKIMI ZASTAVAMI, ZA NJIMI ČLANI USTANOVNEGA ODBORA, SLEDIJO HARMONIKARJI!!! Vse , ki nas boste s svojo navzočnostjo počastili s harmonikami prosim, da nam sledite po Ljubljani, ker bomo po poti tudi peli!!! Za harmonikarji gredo vsi ostali!!
– po prihodu nazaj prosim harmonikarje, naj pridejo pred oder, namenili smo jim posebno čast, da bodo zaigrali še druge pesmi!
PRVIČ BOMO PELI DVE KITICI NAŠE HIMNE “ZDRAVICA”:
Komú narpred veselo
zdravljico, bratje, čmo zapét?
Bog našo nam deželo,
Bog živi ves slovenski svet,
brate vse,
kar nas je
sinov sloveče matere!
Živé naj vsi naródi,
ki hrepené dočakat dan,
ko, koder sonce hodi,
prepir iz svéta bo pregnan,
ko rojak
prost bo vsak,
ne vrag, le sosed bo mejak!
Peli bomo tudi ljudske slovenske ponarodele pesmi: Tam dol na ravne polju, morda celo venček narodnih. Vsekakor pojemo “Čebelice” in “V dolini tihi” našega Lojzeta Slaka!
PROSIM OBUJTE ČEVLJE, KI VAM NAJBOLJ USTREZAJO ZA HOJO, KDOR NE MORE Z NAMI NA OGLED “ZNAMENITOSTI” BO POČAKAL NA TRGU REPUBLIKE, KJER BO NASTOPAL PEVSKI ZBOR, HUMORISTI..
V PRIMERU SLABEGA VREMENA VZEMITE DEŽNIKE, ČE PRIDETE PREJ S SEBOJ PRINESTE SLOVENSKO MALICO, ČRN KRUH IN ZASKO ZA MOČ!!
PROSIM IZ SRCA: ZA SEBOJ NE BOMO PUSTILI NOBENIH SMETI, NITI PAPIRČKA! SMO SLOVENSKI NAROD, KULTURNI, PONOSNI, DOSTOJANSTVENI IN ZA SEBOJ PUŠČAMO ČISTO OKOLJE, ČISTO SLOVENIJO!!!
Strankarske politične simbole in zastave in transparente z neprimernimi vsebinami, navijaško strankarskimi vsebinami PUSTITE DOMA!!! PRINESITE SLOVENSKE ZASTAVE, PIŠČALKE, BOBNE, POKROVKE, STARE PISKRE, IN DOBRO VOLJO!!!
Izogibajmo se provokatorjem, ne nasedajte jim, smejite se jim! Provokatorje prosim, opustite misel na nagajanje, SLOVENCI POTREBUJEMO SODELOVANJE, PRIJATELJSTVO, SPOŠTOVANJE, NE RABIMO RAZDELJEVANJA, SOVRAŠTVA , NAGAJANJA!!
PROTESTNI SHOD BO PRENAŠAL KAR NEKAJ TELEVIZIJ!!!
SPOŠTOVANI!!
Ne glede na vreme nas bo na Trg republike pripeljala ista želja: Zaživeti dostojno in pravično nagrajeno življenje! Tja nas bo pripeljalo ponosno in domovini zvesto srce! Tja gremo vsi, ki imamo upanje, vero, ki imamo v sebi dovolj spoštovanja in ljubezni za vse!!! Imamo isti cilj, IZRAŽALI GA BOMO KULTURNO, SPOŠTLJIVO VENDAR ODLOČNO!!!! NE OBUPAJMO ZARADI STRAHU, VREMENA, MALODUŠJA.. TO NISO SLOVENSKE VRLINE!!!

Vesel in srečen grem k počitku! Ponosen na vse , ki nas podpirate, ponosen na ekipno delo USTANOVNEGA ODBORA, ki s srcem delamo za boljši jutri! NAJ BO NOČ MIRNA, PROSIM MOLITE ZA LEPO VREME, DA BO ŠLO VSE MIRNO IN BREZ TEŽAV!!!

Protestni pohod bo potekal iz Trga republike, kje je zbor vseh nas, nato gredo desno od Parlamenta na Slovensko, Gosposvetsko in po Bleiweisovi nazaj na Šubičevo in na Trg republike, kjer se bo pričel program!!

NA ČELU BODO HARMONIKARJI !!! Za njimi vsi protestniki!! PRINESITE NA TISOČE SLOVENSKIH ZASTAV. BOBNE, PIŠČALKE, TRANSPARENTE, POKROVKE, STARE PISKRE.. VSE, DA NAS BODO GOLOB, MESEC, KLAKPŠARJEVA, SUKIČEVA, VLADA , SUŠNIK IN SAM PAPEŽ SLIŠALI!! Dolžina poti 1, 8 km, čas pohoda 40 minut!!! Obujte primerne čevlje, kdor ne bo zmogel nas bo počakal na Trgu republike, kamor se po pohodu vrnemo in POZOVEMO GOLOBA H POGOVORM ZA VIŠJE POKOJNINE IN K ODSTOPU!!

MED POHODOM GLASNO SPOROČAMO GESLA: FLAJ ROBI FLAJ.. (leti Robi ,leti) HOČEMO PENZIJE, VLADA DOL, VLADA DOL.. ŽIVI SMO, ŽIVI SMO…

Zapisali so tudi, da se bodo vedli dostojanstveno, kulturno, vmes bomo ob spremljavi harmonikarjev peli slovenske pesmi!! Okolja ne bodo onesnaževali, ceste bodo pustili čiste! Provokacije so prepovedane, če bodo provocirali drugi, se jim bodo le posmejali!! KOT PRAVIJO, NISO KOLESARJI, NISO PLČANCI.. SO UPOKOJENCI, DELAVCI, KMETJE..

MI SMO SLOVENCI, SO ŠE DODALI!!!!

Spletno uredništvo