Čustvena Nika Križnar po dveh letih na najvišji stopnički

Nika Križnar je na današnji tekmi v Lahtiju na finskem po dveh letih ponovno stopila na najvišjo stopničko. Kot je dejala po tekmi je bil danes zanjo res fantastičen dan: “Po včerajšnjih kvalifikacijah si nisem mislila, da se lahko zgodi kaj takega. Res imam fantastično ekipo, diha kot eno. Čeprav so skoki posamičen šport se podpiramo in skupaj prebrodimo vse krize.”

V izteku skakalnice so slovensko skakalko ob velikem uspehu oblile solze sreče, na zmagovalnem odru pa smo Slovenci doživeli razočaranje. Organizatorji so se namreč odločili za drugačen protokol in so namesto slovenske Zdravljice vrteli kar lansko finsko evrovizijsko pesem.

Vodilna v skupnem seštevku svetovnega pokala Nika Prevc je imela vse od četrtkovih kvalifikacij težave na skakalnici in se ji tudi današnja tekma ni izšla po željah. Končala jo je na desetem mestu. Eva Pinkelnig, ki prevčevi v skupnem seštevku diha za ovratnik je v današnji drugi seriji napredovala na 3. mesto in v skupnem seštevku zmanjšala zaostanek za Prevčevo na 174 točk.