30. 4. 2018

ODVZEM MOTORNEGA VOZILA V IHANU

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o odvzemu motornega vozila v Ihanu. Ugotovljeno je bilo, da je mladoletni osumljeni iz neograjenega dvorišča v Ihanu vzel tam parkiran neregistriran moped in se z njim – meni nič tebi nič – odpeljal nezanno kam. Oškodovanec je istega dne v Ihanu dobil svoj zgoraj opisani moped nazaj saj je med vožnjo opazil mladoletnega osumljenca, kako se je slednji z njim zapeljal za objekt v Ihanu, ga tam pustil in s kraja zbežal. Z opisanim je mladoletni osumljenec lastnika oškodoval za okoli 100 EUR. Policisti bodo zoper mladoletnega osumljenca na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

ZASEG KOLESA Z MOTORJEM V RADOMLJAH

Policisti PP Domžale so imeli v Radomljah v postopku voznika kolesa z
motorjem, ki ga vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, prav tako pa na glavi ni imel pripete homologirane zaščitne motoristične čelade. Na podlagi 23. člena Zakona o pravilih cestnega prometa mu je bilo kolo z motorjem zaseženo in s pogodbeno avto vleko odpeljano v hrambo. Policisti bodo zoper voznika podali obdolžilni predlog na pristojno
sodišče.

1. 5. 2018

ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V KRTINI

Policisti PP Domžale so imeli v Krtini v postopku voznika osebnega avtomobila, ki ga je (pijan) vozil pod vplivom alkohola (0,78 mg/l). Vozniku je bilo začasno odvzeto njegovo vozniško dovoljenje. Policisti so ga z obdolžilnim predlogom že poslali na pristojno sodišče.

ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V KRAŠCAH

Policisti PP Domžale so imeli v Krašcah v postopku voznika osebnega avtomobila, ki ga je vozil pod (nepotrebnim) vplivom alkohola (0,96 mg/l). Vozniku je bilo začasno odvzeto njegovo vozniško dovoljenje. Z obdolžilnim predlogom ga policisti bodo, če ga ga še nisi, poslali na pristojno sodišče.

2. 5. 2018

SPET ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V KRAŠCAH

Policisti PP Domžale so imeli v Krašcah v postopku voznika kolesa z motorjem, ki ga je vozil pod prevelikim vplivom alkohola (0,80 mg/l), prav tako pa na glavi ni imel pripete homologirane zaščitne motoristične čelade. Vozniku je bilo začasno odvzeto njegovo vozniško dovoljenje. Policisti ga bodo, in sicer njegovo vozniško dovoljenje, z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

ZASEG PREPOVEDANE DROGE V SPODNJEM TUŠTANJU

Policisti PP Domžale so imeli v postopku kršitelja, ki so mu (nepričakovano) zasegli manjšo količino prepovedane droge. Pri prekrškovnem organu Policijske postaje Domžale bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V ZALOGU POD SVETO
TROJICO, ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA V LUKOVICI IN KAZNIVO
DEJANJE »PREPREČITEV URADNEGA DEJANJA ALI MAŠČEVANJE URADNI OSEBI«

Policisti PP Domžale so imeli v Zalogu pod Sveto Trojico v postopku voznika
začetnika osebnega avtomobila, ki ga je vozil pod vplivom alkohola (0,48 mg/l). Vozniku začetniku je bilo začasno odvzeto njegovo vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. V nadaljevanju so policisti voznika začetnika osebnega avtomobila imeli ponovno v postopku v Lukovici, ki jo je kljub prepovedi nespametno. Na kraju zaustavitve se je voznik začetnik postopku nespametno uprl enemu policistu, še več, upal si ga je udariti. Zato so policisti zoper njega uporabili zakonita prisilna sredstva. Med postopkom je voznik začetnik policistom grozil, prav tako pa je grozil s samomorom. Delavci ZD Domžale z dežurno zdravnico so na kraju po pogovoru z voznikom začetnikom zoper njega odredili hospitalizacijo, pri čemer je bila delavcem ZD Domžale s strani policistov nudena asistenca.
Na podlagi 23. člena Zakona o pravilih cestnega prometa je bil vozniku začetniku zasežen njegov osebni avtomobil, ki je bil s pogodbeno avto vleko odpeljano v hrambo. Policisti bodo zoper voznika začetnika zaradi kršitev določil Zakona o varnosti cestnega
prometa podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče, prav tako pa bo zoper njega na pristojno tožilstvo podana tudi kazenska ovadba.

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V SPODNJEM TUŠTANJU

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Spodnjem Tuštanju. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod odprl balkonska vrata, da je lahko vstopi v notranjost stanovanjske hiše, iz katere je odtujil zlatnino. Z navedenim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 3.000 EUR.
Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

3. 5. 2018

VLOM V GARAŽO V DOMŽALAH

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v garažo v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod odprl vrata garaže in neovirano vstopil v njeno notranjost, od koder je odtujil tri kolesa (starejše cestno moško kolo, otroško kolo znamke Scott in električno kolo znamke Apollo). Z navedenim dejanjem je neznani storilec
lastnika oškodoval za okoli 2.000 EUR. Policisti pridno nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

PRIDRŽANJE PO 109/II ČLENU ZAKONA O PREKRŠKIH V IHANU

Policisti PP Domžale so bili s strani občana obveščeni o vlomu v garažo v Ihanu. Ugotovljeno je bilo, da je biližnji sorodnik vlomil v garažo, ki je sicer last njegove hčere. V času postopka na kraju je storilec v vinjenem stanju žalil svoje sorodnike. Ker se slednji kljub ukazom policistov na kraju ni umiril in je s kršitvami nadaljeval, mu je bila na podlagi 109/II člena Zakona o prekrških odvzeta prostost – svoboda. Zoper njega je bilo seveda odrejeno pridržanje. Zaradi kršitev določil Zakona o varstvu javnega reda in miru je bil storilcu izdan plačilni nalog, glede vloma v garažo pa so bili vsi zgoraj navedeni napoteni na pristojne službe.

4. 5. 2018

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V DOBU

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Dobu. Ugotovljeno je bilo, da sta neznana storilca na vzvod skozi zadnja vrata hiše vlomila v notranjost hiše in iz nje odtujila oz. ukradla gotovino, spominske bankovce in kovance. Po opisanem kriminalnem dejanju sta bila neznana storilca pri zapuščanju kraja opažena s strani občanov. Z navedenim dejanjem sta neznana storilca lastnika oškodovala za okoli 1.500 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

5. 5. 2018

ZASEG MOTORNEGA KOLESA V IMENJAH

Policisti PP Domžale so imeli v Imenjah v postopku mladoletnega voznika neregistriranega motornega kolesa, ki ga je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Na podlagi 23. člena Zakona o pravilih cestnega prometa mu je bilo motorno kolo zaseženo in s pogodbeno avtovleko odpeljano v hrambo. Po postopku je bil na kraju kaznivega dejanja mladoletnik predan zakoniti zastopnici. Policisti bodo zoper mladoletnega voznika podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Dejan Košir
komandir policijske postaje
višji policijski inšpektor III