Pa še res je … Če želim priti recimo iz Lukovice do upravne enote v Domžalah, poteka pot približno takole …

Speljem in sem v Lukovici takoj na RDEČI luči. Nadaljujem in sem po dveh kilometrih pri odcepu za Hofer ponovno na RDEČI in ker nisem rojem pod srečno zvezdo, sem na Želodniku spet v koloni na RDEČI.

Speljem si malo odahnem in na koncu Doba spet počivam pri RDEČI. Ravno prestavim v četrto in glej ga zlomka na začetku Vira RDEČA.

Speljem prestavim v drugo in pri Tosami spet stojim na RDEČI. Nekaj se obiram in zamudim zeleno pri Hoferju, pa sem spet na RDEČI.

Med tem ko se jezim padem na Viru pri lekarni spet v RDEČO. Ker mi vse pade dol ker se ne splača jeziti, takoj pri Lidlu zagledam znano RDEČO in stojim.

Niti ne prestavim v drugo, ko zavijam za Domžale, ampak še prej je RDEČA. Zelo se razveselim saj skoraj cel kilometer ni rdeče barve, vse tja do gostišča Keber, kjer ponovno opazujem priljubljeno barvo – RDEČO.

Niti ne vem, ali bi speljal ker sem pri policiji spet v RDEČI. Zavijem levo na Ljubljansko in na začetku SPB je zelo lepa znana RDEČA, pa pri bivši blagovnici VELE, zdaj TUŠ, spet prelepa RDEČA.

K sreči pot poteka po Ljubljanski, ki zavije v desno, ker bi na tem prelepem križišču, ki je bil pred nekaj desetimi leti eden prvih KROŽIŠČ, pa so ga eleminirali, verjetno spet pred RDEČO, ter se ustavim pred zapornicami kjer utripata dve RDEČI in tako prispem v kaki uri, vključujoč vse kolone, ki se naredijo zaradi teh semaforjev, po dobrih 9 kilometrih na cilj.

In kdor je zavzeto sešteval z veliko napisane besede RDEČA, jih je naštel 16 … Hallo, 16 semaforjev za 9 km poti … BUTALE !!!

In naša vrla minstrica si je izmislila da bodo sedaj na semaforjih “kikle”…. Hmmmm …. Ja, se strinjam BUTALE !!!

Pa srečno pot vsem in mirne živce, ker itak nič ne pomaga, le lepoti škoduje.

Matjaž Škulj, vir: Facebook


Ta prispevek je res odličen komentar na ta prispevek: Katastrofa od Krtine do Domžal – semaforji!