Če v prvo ne uspe, pa poizkusiš znova : Luka Vlaović znova poskušal vzeti življenje

Vodja Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Celje Damijan Turk je potrdil, da je pri poskusu umora na območju Celja šlo za zastrupitev, domnevno s psihoaktivnimi snovmi oziroma pomirjevali. 32-letni osumljenec Luka Vlaović, naj bi zastrupil 36-letno žensko in mladoletnega otroka. V preteklosti so ga na PU Ljubljana že obravnavali zaradi poskusa umora.

Vodja Sektorja kriminalistične policije Damijan Turk je o poskusu umora v Celju povedal, da so jih v torek zvečer iz celjske bolnišnice obvestili o sprejemu zastrupljene ženske in otroka. 

Naslednje jutro so prostost odvzeli 36-letnemu moškemu iz Slovenije. V preiskavi so ugotovili, da je v torek zvečer osumljenec ponudil hrano 36-letni oškodovanki in otroku. Med potjo domov je oškodovancema postalo slabo, zato sta kontaktirala sorodnike in poiskala zdravniško pomoč. Kriminalisti so ugotovili, da jih je najverjetneje zastrupil s psihoaktivnimi snovmi oziroma pomirjevali. V hišni preiskavi so našli neke predmete, ki bi utegnili biti dokaz v preiskavi, več pa ni znano. Kot je povedal Turk, se 36-letnica in mladoletni otrok ne zdravita več v bolnišnici, med zdravljenjem pa so ju varovali, dokler osumljenca niso pridržali.