Vsa podjetja, ki razmišljajo, da bi se podala na pot digitalizacije, vabljena na brezplačno delavnico v okviru projekta SPOT Svetovanje Osrednjeslovenska, ki bo v petek, 24. marca 2023, med 9. in 11. uro preko spleta.

Razmere v svetu silijo podjetja v optimizacijo celotnega poslovanja – zniževanje stroškov, povečevanje učinkovitosti in produktivnosti, predvsem pa ohranjanje trga in skrb za svoje kupce. Vse več podjetij se zaveda, da je edina prava pot k zagotovitvi pogojev za dolgoročno preživetje in rast prav digitalna preobrazba.

Preden se podjetje poda na pot digitalizacije in digitalne preobrazbe, mora vodstvo podjetja poznati finančno, tehnološko in vsebinsko plat digitalne prenove, poleg tega pa se mora seznaniti z vsemi pastmi in nevarnostmi, ki lahko ogrozijo uspeh digitalne preobrazbe.

VSEBINA DELAVNICE:

  • Pričakovanje trga od podjetij: pričakovanja slovenskih kupcev (B2B in B2C) in pričakovanja iz tujine, kjer ni pomembna samo cena, ampak predvsem kvaliteta in zanesljivost dobave
  • Povzetek terminologije: digitizacija, digitalizacija, digitalna preobrazba, ERP
  • Zakaj digitalizacija in digitalna preobrazba: kvaliteta, učinkovitost, družbena odgovornost
  • Česa se mora zavedati direktor pred začetkom: finančna plat, tehnološka plat, vsebinska plat
  • Pasti in nevarnosti digitalizacije: sprejetje in zasledovanje časovnice, sprejetje in kontrola proračuna, digitalna kultura, vzdrževanje IT infrastrukture (strojna oprema, licence)
  • Digitalna preobrazba: procesi po meri, potek digitalne preobrazbe, primeri iz prakse
  • Razpisi na pridobitev sredstev: pogoji, priprava dokumentacije, črpanje sredstev

Izvajalec: Vid Prodan iz podjetja Tom PIT, ki svojim strankam zagotavlja celoten življenjski cikel digitalne preobrazbe. Tom PIT sodeluje s podjetji vseh velikost. Med večjimi strankami so Krka, Ljubljanske mlekarne, Energetika Ljubljana, LIP BLED, Plastika Skaza in mnogi drugi.

Rok za prijavo: 23. marec 2023 prek spletne prijavnice: PRIJAVNICA

Za dodatne informacije lahko pišete na [email protected] ali pokličete na 051 417 778.

Delavnica je za udeležence – podjetja in (potencialne) podjetnike (MSP) brezplačna!

Spletno uredništvo
Vir: Občina Borovnica