Brez osebnega ginekologa ostalo približno 11. 000 pacientk

V zadnje pol leta sta Ginekološki dispanzer v Domžalah zapustili dve ginekologinji. Iz tega razloga je brez osebnega ginekologa ostalo približno 11.000 pacientk. Istočasno je Zdravstveni dom Kamnik zapustila še ena ginekologinja, zato je brez ginekologa ostalo še 5.500 žensk. Skupaj je to več kot 16.000 pacientk.
Ker Zavod za zdravstveno zavarovanje (ZZZS) ne prenese avtomatično pacientk iz predhodnice na novo zdravnico, trenutno to pomeni, da se mora na novo opredeliti več kot 16.000 žensk. Zakon določa, da ima zavarovana oseba pri uveljavljanju pravic iz zdravstvenega zavarovanja pravico do proste izbire zdravnika in zdravstvenega zavoda. Zdravnik ginekolog pa je dolžan sprejeti vse zavarovane osebe, ki si ga izberejo, dokler ne doseže obremenitev slovenskega povprečja glavarinskih količnikov.
V Zdravstvenem domu Domžale smo na novo zaposlili dve specialistki ginekologije in porodništva, trenutno na novo sprejema dr. Mojca Jemec. Ostale še proste ginekologe po Sloveniji pa najdete na spletni strani ZZZS.
Zaradi pravil ZZZS, mora vsaka pacientka osebno, s kartico zdravstvenega zavarovanja, podpisati izjavo o izbiri nove ginekologinje.
Urnik registracije za dr. Mojco Jemec je objavljen na spletni strani ZD Domžale, kjer je zapisano obvestilo, da se bodo v avli zdravstvenega doma vsak ponedeljek v oktobru med 16.00 in 17.00 delili vpisni listki za cel naslednji teden. Na vsakem listku bo določen datum in ura vpisa.

Ker gre za izredno situacijo, Vas prosimo za razumevanje in strpnost.

Trudimo se, da bi v obojestransko zadovoljstvo čimprej rešili težave, ki so nastale, se Vam zato opravičujemo.
Irena Tonin, dr. med., spec. ginekologije in porodništva
vodja službe Dispanzerja za ženske in ginekološki tim ZD Domžale