V skladu z Zakonom o volilni kampanji objavljamo pravila za spremljanje volilne kampanje ob lokalnih volitvah, ki bodo v nedeljo, 18. novembra 2018.

V času volilne kampanje, ki se bo začela 19. oktobra in končala 16. novembra (naslednji dan bo volilni molk) ob opolnoči, to je 24 ur pred dnevom glasovanja, bo portal osrednja Slovenija v novinarskih prispevkih spremljal vsa pomembna dogajanja, povezana z letošnjimi lokalnimi volitvami.

Uredništvo portala bo o načinu, obsegu in vsebini novinarskih prispevkov odločalo samostojno in skladno z uredniško politiko, zakonom in profesionalnimi standardi.

Portal se bo v skladu z Münchensko deklaracijo in novinarskim kodeksom izogibal objavi vsebin, za katere ne nobenega dvoma, da pomenijo oz. predstavljalo sovražni govor ali klevetanje.

Plačana volilna propagandna sporočila z volilnimi oglaševalskimi vsebinami bodo na portalu objavljena z navedbo naročnika. Za vse kandidatne liste veljajo enaki pogoji oglaševanja in ceniki, kateri so objavljeni na spletni strani portala – Oglaševanje in cenik!

Portal bo tudi v skladu z uredniško politiko objavljal tudi strokovno izvedene raziskave javnega mnenja, pri čemer bodo navedeni naročnik, izvajalec in metodologija raziskave.

Uredništvo portala osrednja Slovenija – http://portal-os.si/