Občina Kamnik bo tudi letošnje leto omogočila brezplačni tečaj za družinske oskrbovalce za  občane, ki na domu negujejo obolele svojce.

Trenutno sta v domači oskrbi dve tretjini onemoglih starih ljudi, zato je še toliko bolj potrebno podpreti svojce, ki zaradi nezadostne pomoči in znanja doživljajo stiske, stres ter imajo duševne in telesne težave.

Tečaj bo izvajal nacionalni Inštitut Antona Trstenjaka in se bo predvidoma pričel izvajati v torek, 6. marca 2018, v prostorih Osnovne šole Šmartno v Tuhinju. Tečaj se bo izvajal deset tednov, vsak torek v obsegu 2,5 ure (predvidoma od 17. do 19.30. ure).

Vsebina tečaja obsega: komuniciranje s starejšimi, oskrba dementnih ljudi, fizioterapevtska pomoč, nega starejšega na domu, skrb za lastno zdravje in kondicijo oskrbovalcev, srečevanje z minljivostjo, ipd.

Prijavnice, ki si jo lahko ogledate tukaj, se do torka, 27. februarja 2018, zbirajo na Oddelku za družbene dejavnosti Občine Kamnik, kontakt: Katja Vegel, 01/8318-142 ali po el.pošti [email protected].

O. K.