Konec septembra (28. 9.) je bil dan, ko je bila spet na sporedu Aviratek, kjer so se prijatelji ali sodelavci preizkusili na številnih ovirah.

Saj veste, »avira« je po dolenjsko poimenovana ovira, Aviratek pa so nekateri poimenovali tudi Dolenjskatlon.

Gre za mokro, penasto in zabavno premagovanje ovir na osemkilometrski trasi. Aviratek je tudi tradicionalna rekreativno-dobrodelna prireditev, saj vsak udeleženec prispeva del startnine v dobrodelne namene.

V peni je prav prijetno. Foto: PGD Šentvid pri Stični

Organizator Avirateka je Prostovoljno gasilsko društvo Šentvid pri Stični skupaj z občino Ivančna Gorica, ki prek Zavoda Prijetno domače organizira že sedmi tradicionalni Aviratek. Udeleženci organiziranega teka z ovirami so morali na razdalji osmih kilometrov premagati 20 pristnih in hudomušno poimenovanih ovir, postavljenih na poljskih in gozdnih poteh v okolici Šentvida pri Stični.

Foto: https://aviratek.si/fotogalerije/

Dogodek je bil namenjen odraslim in polnoletnim osebam, za najmlajše pa je bil organiziran mini aviratek.

Vsak udeleženec je za pristno dolenjsko pustolovščino in plačano startnino dobil topel občutek pri srcu zaradi prispevka k dobrodelnemu namenu, krepko malico in pijačo, majico Aviratek s patentirano »packo«, priznanje za hvaljenje pred vnuki in veliko zanimive pustolovske vsebine za deljenje s svojimi prijatelji in sodelavci.

https://aviratek.si/fotogalerije/

Organizatorji so poskrbeli, da je bilo zabavno tudi po Avirateku. Po zaključku teka in dobrodelne dražbe so namreč pripravili še Oktoberfejs, na katerem so se udeleženci ob dobri pijači in jedači zabavali tudi ob ritmih ansamblov Nalet in Nipera.

Primož Hieng