V starodavnem mestu Višnja Gora nastaja projekt ApiLab – Hiša kranjske čebele, ki je izrednega pomena za dvig kompetenc malih in srednjih podjetij, promocijo Občine Ivančna Gorica, čebelarstva in promocijo države.

 

Na objektu nekdanje stare šole v Višnji Gori potekajo gradbena dela v polnem zagonu. Trenutno je na objektu ApiLab –  Hiše kranjske čebele zaključenih večina strojnih in elektro inštalacij ter izvedena obdelava stropov in sten. V pritličju in nadstropju pa se izvajajo slikopleskarska dela. V prostorih mansarde, kjer bodo ob zaključku projekta prenočitvene kapacitete, se je pričela izdelava nastanitvenih modulov s sanitarijami. Vzporedno se bodo izvajali še razvodi za prezračevanje in električne inštalacije.

Fotografiral Gašper Stopar

Na zunanjosti objekta je obnovljena fasada s končnim dekorativnim slojem. Zaključeno je tudi ostrešje objekta s klasično streho in deloma s panoramskimi okni, ki ponudi čudovit razgled s pogledom na mestno jedro Višnje Gore in njeno okolico.

Fotografiral Gašper Stopar

Pred dnevi je potekala demontaža gradbenega odra in žerjava, kar je omogočilo začetek izvedbe zunanje ureditve okolice objekta in obeležja kranjske čebele.

Zapisal in fotografiral: Gašper Stopar