Ali ste vedeli, da je Kamnik slovenska prestolnica mikropivovarstva?

Ali ste vedeli, da je Kamnik slovenska prestolnica mikropivovarstva? V Kamniku namreč uspešno delujejo, kar štirje mikropivovarne in vse štiri se bodo skupaj z ostalimi uspešnimi mikropivovarji predstavili na Kamniškem festivalu piva: Kjer se Alpe končajo, se dobro pivo začne.

Vljudno vas vabimo na Kamniški festival piva, ki bo v petek 14. junija 2019, od 16. ure dalje na Glavnem trgu v Kamniku. Na njem se bodo predstavili vsi štirje kamniški mikropivovarji, pridružilo pa se jim bo še šest drugih uveljavljenih slovenskih mikropivovarjev. Ker se pivo dobro druži z burgerji, bodo na voljo tudi ti. Dogajanje bo popestrila glasbena skupina The Dreams in sprevod ljubiteljev Gold Wing motorjev.

Med največjimi kamniškimi pivovarji sta Maister Brewery in Pivovarna Mali Grad, hitro pa rasteta tudi Barut Brewing and Blending in Domača pivovarna pod Menino. Vsi štirje pivovarji na vprašanje, zakaj je ravno Kamnik tista dobra lokacija za razvoj mikropivovarne, odgovarjajo, da je to kvalitetna voda.

Ker je ta zelo mehka, predstavlja čisti prvi sloj, na katerega lahko zmešaš druge sestavine. Voda je namreč osnovna sestavina piva. Če voda ni dobra, potem tudi pivo ne bo, pravijo pivovarji.

Z veseljem vam bodo svoje izkušnje predstavili tudi v petek, 14. junija, na Kamniškem festivalu piva.

Za več informacij:

Samo Trtnik
gsm: +386 40 433 628
e-mail: [email protected]