V naslednjih nekaj dneh (najverjetneje v ponedeljek) naj bi ljubljanski župan Zoran Janković ob podpori policije (MOL naj bi zahtevala spremstvo vsaj 20 policistov – ji bo Policija ‘ustregla’?!) prešel v ofenzivo pri izgradnji manjkajočega dela kanalizacijskega kanala čez ljubljansko vodovarstveno območje (ti. kanal CO).
Pri tem namerava s svojo težko mehanizacijo ‘rovariti’ po zasebnih zemljiščih, kjer nima služnostne pravice, na enem odseku pa nima niti veljavnega gradbenega dovoljenja.

Represija ljubljanskega župana se bo izvajala na parcelah 1488 in 1487 k.o. Ježica. Tam je parcela, ki jo v zaščito ljubljanskim vodnim virom z varnostno službo varujejo okoliški prebivalci. In to varovanje plačujejo iz lastnega žepa.

Spoštovana direktorica Policije mag. Tanja Bobnar, ali bo izvršiteljem s pomočjo policije omogočeno celo odstranjevanje zakonito postavljene kmetijske mehanizacije na zasebnih zavarovanih parcelah, ki niso navedene v gradbenem dovoljenju?
Spoštovani minister za okolje in prostor Simon Zajc, kot poslanec SMC ste v preteklem mandatu vložili in sprejeli vpis pravice do pitne vode v ustavo.
Zakaj sedaj, ko ljubljanski župan s svojim ravnanjem neposredno ogroža pitno vodo za 300.000 uporabnikov ljubljanskega vodovoda, molčite in dopuščate nadaljevanje gradnje (kljub temu, da za projekt ni izvedene presoje vplivov na okolje, del trase pa še nima niti gradbenega dovoljenja)?
Kot minister, predstavnik izvršilne veje oblasti, imate v tej fazi edino vi moč, da zaustavite dolgoročno škodljiv in nevaren poseg v vodne vire.

Jankovićevi ljudje naj bi bili tam v ponedeljek med 730 in 830. Če ne v ponedeljek, pa v torek. Če ne v torek, pa v sredo. Ali četrtek, petek …

Janković ima čas. Ima denar. Ima podporo državnih organov.

Koga ima čista pitna voda?

Anže Logar, vir: FB