V nedeljo, 18. novembra 2018, bodo redne lokalne volitve, na katerih bodo v vseh občinah izvolili člane občinskih svetov, župane in člane svetov ožjih delov občin (KS).

V Zakonu o volilni in referendumski kampanji (ZVRK) piše, da se volilna kampanja začne trideset dni pred volitvami.

V občini Domžale pa se ni začela trideset dni pred letošnjimi lokalnimi volitvami, ampak že štiri mesece pred njimi.

Dokaz?

Brez tega velikega napisa doslej občani seveda ne bi mogli uživati v poletju, od teh dneh, odkar visi visoko nad nami ličen jumbo pano (Koliko jih je še?), pa so končno dobili dovoljenje, da lahko!

V uredništvu portala nas zelo zanima, od kod je šel denar za postavitev tega čezcestnega “predvolilnega” JUMBO panoja.

Iz občinske blagajne, to je iz žepa davkoplačevalcev? Ali pa iz žepa župana občine Domžale? Rad bi tudi izvedeli, ali bo(do) viseli do konca poletja ali ne?

V uredništvu vašega portala seveda upravičeno pričakujemo korekten odgovor na konkretno vprašanje.

Gospod župan Toni Dragar, koliko vas – nas bo stala postavitev tega/teh? (Hm, koliko jih je še postavljenih po domžalski občini, še ne vemo.) t. i. jumbo panoja?

O. U.

Pripis

Seveda pa občani domžalske občine že nestrpno pričakujemo županovo zloženko, kjer bo v besedi in sliki obelodanjeno vse tisto, kar je storil v zadnjih štirih letih v dobrobit davkoplačevalcev občine Domžale.

Da ne bo pomote, nič ni šlo iz njegovega žepa! Ampak samo iz vašega, občani in občanke občine Domžale!

V uredništvu portala s tem prispevkom samo opozarjamo na morebitno kršitev Zakona o volilni in referendumski kampanji pred letošnjimi lokalnimi volitvami. Napis na jumbo panoju je namreč prava nebuloza.

Sicer pa ni nobena skrivnost, da se bo zdajšnji župan na letošnjih lokalnih volitvah spet potegoval za županski stolček … No, baje ga bo težko vreči iz njega … Ali pa tudi ne. Nikoli se ne ve!

Danes smo našli “novega”!

Koliko jih je še?