Spoštovane sodržavljanke, sodržavljani, kolegi in kolegice, podporniki, prijatelji in predstavniki medijev

Moja kandidatura za poslanko v DZ je morda za koga presenečenje, za vse, ki me poznajo, pa niti najmanj.

Vedno sem se trudila delati dobro za Slovenijo, s ponosom sem zastopala našo državo, tako na opernem, pevskem področju, kakor tudi na Eurosongu. Kot zavedna Slovenka sem naredila nešteto dobrih del, humanitarnih koncertov.

A v nekem trenutku vidiš, da je to le premalo. Gasimo požar s kapljicami vode. Pred enim letom smo z enim samim humanitarnim koncertom za postojnsko porodnišnico zbrali denar za nakup postelj za celotni porodni oddelek.

Torej če smo mi z ENIM koncertom premaknili stvari, lahko država na hitro uredi celotno zdravstvo, ker sredstev je dovolj, samo pametno in pošteno jih je potrebno porazdeliti.

Za kandidaturo za poslanko sem se odločila, ker mi ni vseeno, v kak svet bo zrasel moj sin, ker Slovenija je z vladami v zadnjem obdobju izgubila večino dostojanstva, pozablja se na malega človeka. Zdravstvo je namesto osnovne človekove pravice postalo luksuz, mladi si zlepa ne morejo ustavariti varne prihodnosti, upokojenci namesto pošteno prigaranih penzij bolj ali manj dobivajo zgolj miloščino. In še bi lahko naštevala.

Bolijo me krivice, bolijo me nepravilnosti, boli me, da smo mi, mali ljudje, povsem pozabljeni od zdajšnjih vlad, od vladajočih elit, da smo jim zgolj potrebni kot plačevalci davkov, da se igrajo z našim težko prisluženim denarjem.

Preprost, pošten, delaven mali človek je izgubil v Sloveniji vse dostojanstvo.
In poštenemu narodu so zdajšnji politiki ukradli dostojanstveno življenje.

Zato sem tu. Da kandidiram za poslanko v DZ, na listi SDS, da pošteno in odgovorno zastopam interese in pravice mojega slovenskega naroda.

Prav je, da stopimo v politiko ljudje, ki nam ni vseeno, ki smo politično do zdaj neoporečni, ki smo delali zgolj dobro za Slovenijo. Prav je, da tisti, ki imamo znanje – sama sem najvišje možno v tujini izobražena ženska- zavedna Slovenka, mati, da svoje znanje, srce, izkušnje, slišanost, predvsem pa poštenje in iskrenost ter ljubezen do Slovenije damo v službo narodu, da se zanj borimo, da zastopamo interese tistih, ki niso tako slišani, ki pa si to zaslužijo, da zastopamo interese in želje celotnega naroda, ki si želi zgolj pošteno, mirno in dostojnastveno živeti svoje življenje v naši ljubljeni domovini Slovenijo.

Naj bom jaz močan glas za pošteno in pravično Slovenijo.

Sama sebi ne bi oprostila in bi razočarala sebe, če ne bi vsaj poskusila narediti nekaj dobrega za Slovenijo. Sploh pa zato, ker imam možnost in priložnost.

S spoštovanjem,

mag. art. Mag Alenka Gotar

Podporniki Alenke Gotar

prof. dr. Marjeta Zorc, kardiologinja

Vrnimo Sloveniji vrednote, vrnimo Sloveniji zdravje in življenje!

Vse te ideje lahko uresničimo v prihajajočih letih skupno z mag. art. Alenko Gotar, ki je prav gotovo posebna oseba, oseba z velikim srcem!

Sposobna je vrniti v deželo pozitivno energijo, vrednote dobrote, medsebojno spoštovanje, humanost in skrb za sočloveka, ki pomeni temelj uspešne družbe.

mag. Monika Bohinec, mezzosopranistka, solistka dunajske državne opere

Alenka je v pravem pomenu besede svetovljanka, saj je gostovala po vsem svetu in tudi na domačih opernih in koncertnih odrih.

Svoje veliko srce je velikokrat namenila humanitarnemu delu in s tem dokazala, da je poleg tega, da je velika umetnica, tudi velik človek. Njene izkušnje in znanje so neprecenjive, je komukativna, vztrajna, dosledna, fleksibilna, ambiciozna, odgovorna, marljiva, organizirana na umetniških in tudi ostalih področjih.

Njeno dosedanje delo je dokaz, da Alenka zmore premagati še tako velike ovire in jo ne prestraši noben nov izziv. Toplo jo priporočam in trdno verjamem, da je poleg umetniškega področja, njeno mesto tudi v politiki in  vsekakor sodi v novo generacijo politikov z izoblikovanimi stališči, saj bo le-te znala predstaviti in zastopati.

Urban Gorjanc, državni prvak v košarki s Helios Suns 2016

“Mag.art. Alenka Gotar je s svojo voljo, željo in močno pozitivno miselnostjo, bila ena izmed ljudi, ki so mi v brezizhodni situaciji, ko sem zaradi hude skrite bolezni bil obsojen na konec kariere,  pomagali,  podprli in me usmerili na pravo pot. Z njeno pomočjo smo našli kirurga v Koreji, ki me je uspešno operiral in sem se po operaciji srca uspešno vrnil na košarkarska igrišča in leta 2016 z ekipo KK Helios SUNS iz Domžal osvojil državno prvenstvo Slovenije.

Močno verjamem, da ima Alenka sposobnost prepoznati problem in pomagati, ne samo enemu človeku, ampak tudi celi skupnosti, ter s tem poskrbeti za skupno dobro. HVALA!”