Afganistanski državljan slovenskega policista pahnil na tire

Minulo soboto zvečer je na železniški postaji Šapjane na Hrvaškem 42-letni slovenski policist skupaj s hrvaškima policistkama na vlaku iz Reke v Ljubljano opravljal kontrolo mednarodnega vlaka in v sklopu kontrole obravnaval tri afganistanske državljane. V postopku ugotavljanja identitete je bilo ugotovljeno, da ne izpolnjujejo pogojev za vstop in prebivanje v schengenskem območju, zato so jih policisti pospremili z vlaka proti službenemu vozilu.

V tistem trenutku je eden od Afganistancev porinil policista, ta pa je izgubil ravnotežje in padel na železniški tir, pri tem pa utrpel zlom rebra, prejel pa je tudi udarec v koleno. Na kraju so mu nudili zdravniško pomoč.

Afganistanski državljani, stari 21, 18 in 19 let,  so po dogodku zbežali, v nedeljo pa so jih izsledili policisti v Ilirski Bistrici. Slovenska policija jih je predala hrvaškim organom, kjer bo zoper njih potekal predkazenski postopek zaradi kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja na škodo slovenskega policista, so sporočili s PU Koper.