V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.528 klicev. Med 572 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 130 prometnih nesreč, 47 kršitev javnega reda in miru ter 107 kaznivih dejanj.

V 118 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 9 nesrečah so bili udeleženci lažje in v 2 huje telesno poškodovani. V prometni nesreči na območju Celja je 1 oseba izgubila življenje. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 8 voznikom zasegli vozilo in zaradi vožnje pod vplivom alkohola pridržali 1 voznika.

Včeraj,  nekaj  pred  16.  uro  je  na  regionalni cesti v Hrašah prišlo do prometne nesreče v kateri je bil samoudeležen kolesar. Ugotovljeno je bilo, da  je  med vožnjo z električnim kolesom zadel pločnik ter padel pri tem pa se  je  huje poškodoval, vendar njegovo življenje ni ogroženo. Policisti še nadaljujejo  z  zbiranjem  obvestil  in  bodo po  vseh znanih okoliščinah ustrezno ukrepali.

3. 5. 2022 se je ob 10. 22 na avtocesti A1, izven naselja Celje, zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom. 61 državljan Madžarske je vozil tovorno vozilo s priklopnikom po desnem prometnem pasu avtoceste A1 iz smeri Celje center proti Celju zahod. Voznik je na desnem prometnem pasu brez zaviranja s prednjim delom tovornega vozila trčil v zadnji del priklopnika, ki je bil ustavljen na prometnem pasu zaradi kolone. Voznik je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče.  

Ob 9.50 je v Šentjurju vlak povozil osebo, ki je hodila po železniških tirih. Gasilci PGE Celje in PGD Šentjur so zavarovali kraj nesreče, pregledali vlak, nudili pomoč policistom, delavcem Slovenskih železnic in potnikom pri prestopu na drugi vlak.

Ob 7.47 so na avtocesti Kranj–Ljubljana, občina Vodice, trčila tri osebna vozila. Gasilci GB Ljubljana so pregledali in zavarovali kraj dogodka. V nesreči je bila poškodovana ena oseba.

Ob 7.12 so v predoru Trojane, občina Lukovica, trčila štiri osebna vozila in kombinirani vozili. Gasilci CZR Domžale in PGE Celje so zavarovali kraj dogodka in posuli po vozišču razlite tekočine z absorbcijskim sredstvom. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 32 intervencij na javnem kraju, 15 pa v zasebnih prostorih. 6 kršiteljev, ki so kljub opozorilu nadaljevali  s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 1 osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 45 tatvin, 26 vlomov, 22 poškodovanj tuje stvari, 3 povzročitve telesnih poškodb, 3 ponarejanja denarja, 3 nasilja v družini, 2 preprečitvi uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi, 1 ponarejanje listin, 1 drzno tatvino ter 1 grožnjo.

3. 5. 2022 je bil v Ljubljani ukraden Porsche macan, črne barve, letnik 2014, registrskih oznak ZH245360 (CH).

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 32 oseb, 20 na območju PU Koper, 10 na območju PU Maribor in 2 na območju PU Celje. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Afganistana (6), Indije (5) in Egipta (3).

 

Spletno uredništvo