Danes smo vam pripravili enostaven recept za cimetove zvezdice. Tik pred nami je najbolj čaroben mesec in v njem ne sme manjkati vonja po cimetu – za to se ob toplem čaju priležejo tudi piškotki. Za vas je tukaj enostaven recept, ki vsebuje leštiri vsebine in malo dobre volje. To pa nam v temu obodbju še kako prav pride, kajne?
Za približno 50 zvezdic potrebujemo:
- 500 g zmletih mandljev
- 5 beljakov
- 500g mletega sladkorja
- 1 žličko cimeta
Postopek:
Najprej ločimo beljake in rumenjake, rumenjake lahko porabimo za kaj drugega. Nato iz beljakov stepemo sneg in ko sneg še ni povsem čvrst, postopoma dodajamo sladkor v prahu in stepamo še deset minut, da dobimo čvrst sneg.
Nato zmlete mandlje in cimet premešamo. Potem približno 5 velikih žlic snega ločimo v drugo posodo in ga shranimo v hladilniku. V ostali sneg dodamo zmlete mandlje in cimet ter vse skupaj previdno zmešamo.
Masa naj počiva v hladilniku najmanj eno uro.
Pripravimo si dva peki papirja. Prvega posujemo s sladkorjem v prahu in stresemo nanj ohlajeno maso. Pokrijemo z drugim papirjem in maso, ki je vmes, razvaljamo na približno 1 cm debeline.
Papir odstranimo in iz razvaljane mase izrežemo zvezdice. Modelček med izrezovanjem sproti namakamo v mleti sladkor.
Zvezdice preložimo na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem. S čopičem jih premažemo s prihranjenim snegom in pustimo, da se najmanj dve uri sušijo na zraku (mi smo jih pustili kar čez noč), nato pa jih 12 minut pečemo na 160 °C.
Ko so ohlajene jih previdno preložimo na rešetko. Pustimo, da se popolnoma ohladijo. Vmes si pripravimo čaj in uživamo 🙂