Tednu razvajanja brbončic se je pridružilo sto slovenskih gostišč. Tokratni jesenski teden restavracij bo trajal do nedelje, 20. oktobra.
V tem času se bodo za enotno ceno, 19 evrov, z jedmi v najmanj treh hodih predstavili najboljši slovenski gostinci In njihovi chefi; teden restavracij je namreč, zatrjujejo organizatorji iz podjetja Vivi, prireditev, na katero so vabljeni samo tisti, ki radi (in) dobro jedo, in v kateri lahko sodelujejo le najboljše restavracije.
S tem slovenski gostinci nagradijo stalne goste za zvestobo in povabijo nove, da spoznajo vrhunsko kulinariko, ki ni nujno vedno draga.
Slovenski teden restavracij, ki ima tudi pomladansko različico, se je začel v Mariboru leta 2012 z devetimi restavracijami in 3000 gosti. Lani je v dveh akcijah sto restavracij obiskalo že več kot 95.000 sladokuscev.
Prvi teden restavracij so pripravili v Ne Yorku že leta 1992.
Bistvo akcije, ki se je razširila po vsem svetu, je ponudba menijev visoke kuhinje po precej nižji cenah od običajnih.
S. B.
Vir: Delo 12. 10. 2019, str. 5