80 tujcev je v samo enem večeru nezakonito prestopilo slovensko državno mejo!

V preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 447 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih.

Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 110 dogodkov, s področja javnega reda in miru 123 dogodkov in s področja prometne varnosti 152 dogodkov. Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 20 tatvin, 13 vlomov (v štirih primerih je ostalo pri poskusu) in 9 primerov poškodovanja tuje stvari.

Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini, kjer so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Suma kaznivih dejanj prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države

Včeraj zvečer, so policisti v Dolenji vasi pri Ribnici, ustavili kombi slovenskih registrskih oznak. V postopku je bilo ugotovljeno, da je slovenski voznik v vozilu prevažal 30 tujcev (drž. Eritreje, Sirije, Alžirije in Francoske Gvineje), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Slovenskemu državljanu je bila odvzeta prostost, postopki in aktivnosti policistov v povezavi s tujci pa še potekajo.

Včeraj, okoli 23. ure, so policisti v Gornjih Ložinah pri Kočevju, ustavili tovorno vozilo italijanskih registrskih oznak. V postopku je bilo ugotovljeno, da sta državljana Italije v vozilu prevažala 50 tujcev (drž. Pakistana, Bangladeša in Sirije), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Italijanskima državljanoma je bila odvzeta prostost, postopki in aktivnosti policistov v povezavi s tujci pa še potekajo.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
policijski inšpektor
REPUBLIKA SLOVENIJA
MINISTRSTVO ZA NOTRANJE ZADEVE