V  preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 198 klicev  za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih  je 25 nanašalo  na kriminaliteto, 57 na  javni red in mir, ter 96 na prometno varnost.

 

Policisti  so  med drugim na področju kriminalitete obravnavali 7 tatvin, 2 vloma (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in 2 primera poškodovanja tuje stvari.

Obravnavali  so 28 prometnih nesreč z materialno škodo, 3 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami  in   nesrečo  s  hudimi  telesnimi  poškodbami. Trem večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

Glede  javnega  reda  in miru so intervenirali 24 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 1 krat v zasebnem prostoru.

Med  3.  6.  2021, od 6. ure in 4. 6. 2021, do 6. ure, policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso prijeli tujcev, ki bi nezakonito prestopili državno mejo.

Kriminaliteta
Vlomi:
Za  Bežigradom je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bila odtujena gotovina in nakit.  Škoda znaša okoli 3500 evrov.

Prometna varnost
Prometne nesreče:
Včeraj,  okoli  21.30  uri smo bili obveščeni o prometni nesreči v križišču Dunajske  in Štajerske ceste v Ljubljani. Ugotovljeno je bilo, da je voznik motorja  vozil  po  Štajerski cesti iz smeri Trzina proti Dunajski cesti in zavijal desno na Dunajsko cesto. Zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo je z  motorjem  trčil  v  robnik,  zapeljal  na nasprotni vozni pas in trčil v vozilo,  ki  je  stalo  pred  semaforjem.  Motorist  se  je  v nesreči huje
poškodoval  in  je njegovo življenje ogroženo. Opravljen je bil ogled kraja nesreče,  policisti pa  še nadaljujejo z zbiranjem vseh okoliščin prometne nesreče.

Včeraj, nekaj po 19. uri je prišlo do prometne nesreče na Ljubljanski cesti v  Grosuplju. Nesrečo je povzročila voznica osebnega vozila, ki pri izvozu iz  krožišča  ni  upoštevala prednosti peške in trčila vanjo. Peška se je v nesreči  lažje  poškodovala in je bila z reševalnim vozilom odpeljana v UKC Ljubljana. Zoper povzročiteljico bo izveden prekrškovni postopek.

Včeraj,  nekaj  pred  9.  uro  je  prišlo  do prometne nesreče na primorski avtocesti pri Brezovici v smeri Kopra. Nesrečo je povzročil voznik kombija, ki  je  zaradi  vožnje  na prekratki  varnostni  razdalji  trčil v voznika osebnega  vozila,  ki je pred njim začel zavirati zaradi ustavljanja kolone vozil.  Oba  voznika  sta  se  v  nesreči  lažje  poškodovala in sta bila z reševalnim  vozilom  odpeljana  v  UKC  Ljubljana.  Zoper  povzročitelja bo
izveden prekrškovni postopek.

Do  istovrstne  prometne  nesreče  je  prišlo  včeraj  nekaj pred 7. uro na štajerski avtocesti  pri Lukovici v smeri Ljubljane v kateri je bila lažje poškodovana potnica.

Vozniki! Dosledno upoštevajte varnostno razdaljo. Še posebej je to pomembno na hitrih cestah in avtocestah, kjer so hitrosti še večje in lahko pride do hujših  posledic.  Zastoji  na navedenih  cestah nastajajo predvsem v času prometnih  konic med tednom dopoldne med 7. in 9. uro, ter popoldne med 15. in 17. uro. Vozite previdno!