Po naših zanesljivih informacijah, piše Bojan Požar na svojem portalu, je na včerajšnji seji vlade  prišlo do zelo glasnega prepira dveh ministric SMC, finančne ministrice Mateje Vraničar Erman in ministrice za zdravje Milojke Kolar Celarc. Šlo pa je za to, ali bo vlada, še natančneje slovenski davkoplačevalci, plačala dodatni denar za pokritje izgub bolnišnic in drugi javnih zdravstvenih zavodov. Po domače: novo luknjo po že znani bančni luknji, ki naj bi do konca leta znašala okoli 200 milijonov evrov!
Po končanem prepiru je zmagala Milojka Kolar Celarc, saj jo je podprl sam predsednik vlade in SMC Miro Cerar. Vlada pa bo spet – kot že tolikokrat doslej – z denarjem davkoplačevalcev dodatno polnila zdravstveno finančno luknjo, ki so jo povzročila ravno tista vodstva zdravstvenih zavodov, ki jih je imenovala  C(m)erarjeva vlada. Ta vlada prav slovi po tem, da je v zadnjih treh letih zamenjala ali postavila več deset novih članov svetov in direktorjev slovenskih bolnišnici, in to največ od vseh vlad doslej! Vključno z direktorji UKC Ljubljana, UKC Maribor in Zavodom za zdravstveno zavarovanje Slovenije!
Mediji so včerajšnji spor dveh ministric SMC med sejo vlade zamolčali ali pa zanj niti niso (iz)vedeli, vlada pa je uradni sklep o finančni zmagi Milojke Kolar Celarc nad finančno ministrico, za katero je sicer znano, da nima nobene politične moči, in pokritju nove, predvidoma kar 200-milijonske luknje v bolnišnicah formulirala takole (faksimile zapisnika – slika spodaj):

To je včerajšnji sklep Cerarjeve vlade (145. redna seja vlade v tem mandatu) o tem, kako bomo državljani krpali novo zdravstveno luknjo. Gre pa za okoli 200 milijonov evrov.

 To je včerajšnji sklep Cerarjeve vlade (145. redna seja vlade v tem mandatu) o tem,  kako bomo državljani krpali novo zdravstveno luknjo. Gre pa za okoli 200 milijonov evrov.
 Ojoj, kam plove naša Slovenija?
A. A.