11. KROG II. SNL: “MODRI” IZ DOBA Z 2:1 “PODRLI” SEŽANSKI TABOR!

Naša članska ekipa je v prvenstveni tekmi 11.kroga II.SNL v Športnem parku Dob pri Domžalah gostila ekipo NK Tabor Sežana in jo ugnala z 2:1.
Obe ekipi sta prikazali dober nogomet in “odprto” igro in lepo število gledalcev ter navijačev je videlo zanimivo in dinamično ter tudi “trdo” nogometno predstavo.
Glede na “odprto” igro bi seveda pričakovali večje število doseženih golov, a nasproti sta si tokrat stali ekipi, ki imata odlični obrambi in odlična vratarja. Še posebej se je izkazal domači vratar Matic Čretnik, ki je z dvema izjemnima obrambama dokazal, da je vrhunski vratar. So pa gostje dokazali, da v Dob niso prišli na dopust, zato so z svojo agresivnostjo tudi prvi povedli in sicer v 20.minuti tekme, ko je za 0:1 gol dosegel Stevanovič Stefan.
A veselje Kraševcev iz Sežane ni trajalo dolgo, saj je le minuto kasneje Gaber Petric, izjemni napadalec “Modrih” iz Doba, zatresel mrežo gostov in izenačil na 1:1. To je bil tudi rezultat polčasa.
Po premoru so nogometaši obeh ekip nadaljevali srečanje v izjemnem tempu in boj za vsako žogo je bil trd in zelo agresiven. Glavni sodnik srečanja Roman Glažar je imel polne roke dela s umirjanjem strasti in je na tekmi moral po kartonih poseči kar devetkrat, gostje pa so “porumeneli” sedemkrat. Pri domačih sta rumena kartona prejela le Tibor Gorenc Stankovič in Avbelj Žiga.
Ko je že kazalo, da bodo Dobljani ponovno iztržili “le” točko, se je ponudila priložnost v “izdihljaju” srečanja in po odličnem predložku domačega kapetana Klemena Kunstlja v kazenski prostor, je najboljšo možno rešitev našel naš visoki mož obrambe Dino Suljevič in zabil gol za zmago z 2:1.
Dobljani so tako vknjižili nove 3 točke ter se povzeli na 4. mesto prvenstvene lestvice II. SNL.
Domači strateg Nenad Toševski, ki je bil po tekmi s predstavo svojih nogometašev več, kot zadovoljen, je na srečanju opravil vse tri zamenjave, v igro pa so vstopili  Žiga Avbelj, Nejc Levec in Armin Pašič.
Trener gostov, Andrej Razdrh, ki je prav tako izkoristil vse tri menjave,  je v igro pa je poslal še Jurija Požrla, Marsela Stareta in Davorja Škerjanca.
Čestitke našim nogometašem za super nogometno predstavo in zmago!
Vsi za Šampione iz Doba!