Hrvaška še vedno nemore ubežati pred Covid-19, po zadnjih infromacijah se virus še vedno vztrajno širi. Po uradnih podatkih, so potrdili 77 novih okužb, tokrat je številka najbolj narasla v Zagrebu, sledita Vukovarsko-sremska in Splitsko-dalmatinska županija. V zadnjih 24 urah je umrlo pet bolnikov, testirali pa so 1156 ljudi.

Aktivno okuženih je trenutno 881 oseb, od tega se jih 134 zdravi v bolnišnicah. V samoizolaciji je trenutno 3350 oseb, skupno pozitivnih od začetka epidmije pa je 4792.

V Zagrebu, kjer v zadnjih tednih beležijo večje število okužb, so jih tokrat potrdili 25, tesestirali so 396 ljudi. Dva okužena sta prispela s Kosova, 19 je kontaktov že diagnosticiranih primerov, za štiri osebe pa se še ne ve, kje so se okužile. Skupno je v prestolnici aktivno bolnih 213 ljudi, 539 jih je v samoizolaciji.

Hkrati,pa je Avstrija uvrstila Hrvaško na seznam varnih in stabilnih držav v povezavi s koronavirusom, kar pomeni, da avstrijski državljani ob prihodu v domovino ne bodo potrebovali negativnega testa na koronavirus.

S 27. julijem v veljavo stopa seznam rizičnih držav, za vstop v Avstrijo pa bo, če prihajate iz teh držav, potreben test na koronavirus. Na njem se nahaja 32 držav, in sicer Egipt, Albanija, Bangladeš, Belorusija, BiH, Brazilija, Čile, Ekvador, Indija, Indonezija, Iran, Kosovo, Mehika, Moldavija, Črna gora, Nigerija, Severna Makedonija, Pakistan, Peru, Filipini, Portugalska, Romunija, Rusija, Švedska, Senegal, Srbija, Južna Afrika, Turčija, Ukrajina, ZDA in provinca Hubej na Kitajskem.