Črna kronika Policijske postaje Domžale

22. 10. 2018

POSKUS VLOMA V KMETIJSKO ZADRUGO

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o poskusu vloma v Kmetijsko zadrugo v Zgornjih Jaršah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod poskušal odpreti pritlično okno, kar pa mu ni uspelo in je s kraja odšel. Z dejanjem je povzročil za okoli 200 evrov materialne škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

POSKUS VLOMA V AVTOMEHANIČNO DELAVNICO

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o poskusu vloma v avtomehanično delavnico v Preserjah pri Radomljah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod poskušal odpreti pritlično okno, kar pa mu ni uspelo in je s kraja odšel. Z dejanjem je povzročil za okoli 100 evrov materialne škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

23. 10. 2018

ZASEG PREPOVEDANE DROGE

Policisti PP Domžale so imeli v postopku kršitelja, ki so mu zasegli manjšo količino prepovedane droge. Pri prekrškovnem organu policijske postaje Domžale bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

TATVINA BREZPILOTNEGA DALJINSKEGA ZRAKOPLOVA

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini brezpilotnega daljinskega zrakoplova, »drona«, in sicer se je to zgodilo v Srednjih Jaršah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz odprte garaže izvršil tatvino navedenega zrakoplova. Z dejanjem je lastnik oškodovan za okoli 450 evrov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

25. 10. 2018

POSKUS VLOMA V AVTOMOBIL

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o poskusu vloma v osebni avtomobil v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod poskušal odpreti sprednja desna vrata vozila, kar pa mu ni uspelo, zato je od dejanja odstopil, tako da je dejanje ostalo pri poskusu. Z opisanim dejanjem je lastnik oškodovan za okoli 450 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

POSKUS VLOM V STANOVANJSKO HIŠO

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo na Gorjuši. Ugotovljeno je bilo, da so trije neznani storilci z neznanim primernim orodjem poskušali na vzvod odpreti balkonska vrata stanovanjske hiše, nakar so bili prepodeni s strani lastnika. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 400 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

ZASEG PREPOVEDANE DROGE V DOMŽALAH

Policisti PP Domžale so imeli na območju Domžal v postopku kršitelje, ki so jim zasegli manjšo količino prepovedane droge. Pri prekrškovnem organu policijske postaje Domžale bodo policisti zoper petim kršiteljem uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

26. 10. 2018

NAJDEN SUMLJIV PREDMET

Policiste PP Domžale je OKC Ljubljana poslal na izvoz avtoceste Domžale, ker je voznik med vožnjo z vozilom odprl pošto, v kateri je prejel bel prah. Zaradi suma, da gre za nevarno snov, so policisti enote za protibombno zaščito neznano snov primerno zavarovali in predali Inštitutu za mikrobiologijo v takojšnjo preiskavo. Po opravljeni analizi inštituta je bilo ugotovljeno, da je zasežena snov ni nevarna, zato je bila poslana v nadaljnje preiskave v Nacionalni forenzični laboratorij v Ljubljani. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

TATVINA TORBICE

Policisti PP Domžale so bili poslani v Mercatorjev center v Domžale, kjer je uslužbenka prijavila tatvino torbice z vsebino. Z zbiranjem obvestil in pregledom video nadzora je bilo ugotovljeno, da je storilec iz službenih prostorov Mercatorjevega centra odtujil torbico z vsebino, last uslužbenke. Zoper storilca bo podana kazenska ovadba.

ZASEG PREPOVEDANE DROGE V DOMŽALAH, KRTINI IN PRESERJAH PRI RADOMLJAH

Policisti PP Domžale so imeli med opravljanjem poostrenega nadzora na območju Domžal, Krtine in Preserij pri Radomljah v postopku kršitelje, ki so jim zasegli manjšo količino prepovedane droge. Pri prekrškovnem organu policijske postaje Domžale bodo policisti zoper petim kršiteljem uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

27. 10. 2018

ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA

Policisti PP Domžale so imeli v Domžalah v postopku voznika osebnega avtomobila, ki je vozil pod vplivom alkohola (0,82 mg/l). Na kraju mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, ki mu bo z obdolžilnim predlogom poslano na pristojno sodišče.

Vir: Policijska postaja Domžale