“Za ribiča je najboljši čas, ko se morje segreje nad 15 stopinj Celzija”

»Za ribiča je najboljši čas, ko se morje segreje nad 15 stopinj Celzija. Zdaj smo tik pred začetkom sezone in že počasi hodimo na morje. Tipamo, ali se v globini kaj dogaja. Seveda  je ulov dober tudi pozimi, ko se lovi prestižna riba, kot je brancin, prav tako je dober ulov velikih lignjev. Drugače pa imamo v našem morju zelo raznovrstne ribe, in ko prijemljejo, lahko izkušen ribič ujame tudi 15 do 20 različnih vrst rib na dan.« 

»Zagotovo je to ena najlepših oblik izrabe prostega časa, ki od človeka zahteva visoko stopnjo strpnosti, potpežljivosti, mirnosti. Skratka vsega, česar ljudem primanjkuje v današnjem času. In prav zato bi ribičijo, če ne gre drugače, bi jo vsaj ob koncu tedna priporočal vsakemu, ki med tednom ne najde časa zase. Ko se naučiš, znaš počakati in reagirati hitroko je treba, te zagotovo osvoji.«  

Egon Brecelj, predsednik Zveze za športni ribolov na morju Slovenije

Vir: Nedeljski, 17. 4. 2019, str. 26