VEČ TRUMPOV, PROSIM

Če slediš dominantnim medijem, dobiš občutek, da je predsednikovanje Donalda Trumpa nekaj najslabšega, kar se je zgodilo ZDA in svetu.

Moje mnenje je nasprotno.

Kljub strahovitemu nasprotovanju ameriške globoke države in washingtonskega kartela demokratov in republikancev počasi uresničuje predvolilne obljube. Tudi tisto o postopnem umiku ameriške vojske iz bližnjega vzhoda. Celo za ceno odstopa sekretarja za obrambo Jamesa Mattisa.

Trumpova nedavna odločitev o umiku ameriške vojske iz Sirije je po moji oceni pravilna. Je znak, da se v ameriško zunanjo politiko vrača realizem in dosledno uresničevanje njenih nacionalnih interesov. Agenda America First! najbrž ni združljiva z agendo Israel First! ali Islam First!, zagotovo ne vključuje ameriške vsenavzočnosti in vloge svetovnega policaja.

Ameriška vojaška navzočnost in finančna ter logistična podpora, ki so jo dajali islamskim teroristom, je samo povečevala kaos v Siriji. Prav nastop Trumpa in njegova odločitev o končanju obamovske politike podpore Islamski državi, je poleg ruskega vojaškega posredovanja pomenila začetek njenega konca.

Do predsedniških volitev 2020 sta še slabi dve leti. Če Trumpu poleg odličnih gospodarskih rezultatov in umika ameriške vojske uspe zgraditi še zid z Mehiko, bo v celoti izpolnil svoj #MAGA program. Amerika morda še ne bo veličastna, bo pa na dobri poti. #TRUMP2020.

Vir: FB