V štirindvajsetih urah kar dvanajst prometnih nesreč!

V preteklih štirindvajsetih urah je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 144 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih.

Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 46 dogodkov s področja javnega reda in miru 50 dogodkov in s področja prometne varnosti 41 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali osem tatvin, osem vlomov (v štirh primerih je ostalo pri poskusu) in tri poškodovanja tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 12 prometnih nesreč z materialno škodo, dve prometni nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami.

S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali dvanajstkrat na javnem kraju in štirkrat v zasebnem prostoru, tri osebe pa so bile pridržane.

Maja Ciperle Adlešič
Predstavnica za odnose z javnostmi

Policijska uprava Ljubljana
Prešernova cesta 18, 1001 Ljubljana

Še to!

Okoli 17. ure so policisti posredovali v Centru Ljubljana, kjer je pijana 30-letnica vpila in žalila vse okoli sebe.

Fotografija je zgolj simbolična.

Ob posredovanju je 30-letnica kljub opozorilom in zakonitim ukazom policistov nadaljevala s kršitvami zaradi česar je bilo zoper njo v skladu z določili Zakona o prekrških odrejeno pridržanje (do iztreznitve). Zaradi kršitev določili ZJRM 6/1, 22/1 ji bo izdan plačilni nalog.