V počastitev praznika občine (9. avgust) je Društvo upokojencev Zagorje vzorno organiziralo ekipni šahovski turnir, ki se ga je udeležilo kar osem ekip.

Vse šahiste je pred začetkom ekipnega šahovskega turnirja pozdravil Matjaž Švaganžupan občine Zagorje, ki jim je zaželel prijetne trenutke bivanja v Zagorju in šahovske užitke ob merjenju šahovskega znanja na 64. šahovskih (“bojnih”) poljih.

Prvo šahovsko potezo na turnirju pa je potegnil Matej Drobež, direktor občinske uprave občine Zagorje.

Po 7. krogih šahovskega ekipnega turnirja, ki ga je izvrstno in hitro sodil Bernard Perič, so popolnoma zasluženo zmagali šahisti Društva upokojence Domžale. Na prvi deski je zelo zanesljivo igral (kar malce pozabljena) legenda slovenskega šaha – Marjan Karnar, ki je oddal le dva (ekipna) remija.

Od leve proti desni: Marjan Karnar, Mirko Čokan, Boris Skok, Janez Hribar

Na drugo stopničko med zamgovalce se je nekoliko presenetljivo uvrstilo DU Moravče, ki je za zmagovalci zaostalo le polovico šahovske točke.

Od leve proti desni: Tone Jerina, kapetan Dimitrij Čarman, Ciril Smrkolj in Bogdan Osolin

Na tretjo stopničko za zmagovalce pa se je uvrstilo DU Trbovlje (Hinko Jazbec (6/7), Stane Rijavec (4/7), Franc Kotnik (4/7) in Rudi Bregar (4/7).

Celotni vrstni red prijetnega druženja za šahovnicami pa si lahko ogledate na tej povezavi: http://www.sah-zveza.si/rezultati/podatki/?rid=19607

Po napornem šahovskem turnirju pa so se vsi udeleženci še okrepčali in poklepetali v Gostilni ČUK.

B. O.