Iz najnovejše policijske kronike

Policijske postaje Kamnik in Policijske postaje Domžale

31. 12. 2018

POŠKODOVANJE VOZILA

Policisti so v Kamniku obravnavali poškodovanje vozila, neznani storilec je namreč preko noči z neznanim primernim predmetom v vozilo naredil več lukenj različnih dimenzij in povzročil veliko materialno škodo. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

TATVINA ŽENSKE JAKNE V DOMŽALAH

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini ženske jakne v eni izmed trgovin v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec vstopil v trgovino in iz obešalnika izvršil tatvino ženske jakne. Neznani storilec je podjetje oškodoval za 210 EUR.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

ZAPARKIRANJE DOVOZA DO ST. HIŠE

Občanka nas je obvestila, da je zaparkiran dovoz do dveh stanovanjskih hiš v Dragomlju. Policist je kršitelju na kraju izdal plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

1. 1. 2019

TATVINA REGISTRSKE TABLICE

Neznanec je na Ulici Matije Blejca izvršil tatvino registrske tablice. Po zbranih obvestilih bo podana kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

POŠKODOVANJE PNEVMATIKE NA OSEBNEM AVTOMOBILU V PREVOJAH PRI ŠENTVIDU

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o poškodovanju pnevmatike na osebnem avtomobilu v Prevojah pri Šentvidu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v času od 31. 12. 2018 do 1. 1. 2019 med 17.00 in 9.00 na parkirišču v kraju Prevoje pri Šentvidu, pristopil do tam parkiranega osebnega avtomobila in z neznanim ter primernim predmetom prebodel pnevmatiko navedenega vozila. Neznani storilec je lastnika oškodoval za okoli 100 EUR.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA V DOMŽALAH

Policisti PP Domžale so v Domžalah imeli v postopku voznika osebnega vozila, ki je bil udeležen v prometni nesreči. Po povzročitvi prometne nesreče je odšel s kraja in je kljub temu vozil vozilo v času ukrepa (začasen odvzem vozniškega dovoljenja). Zaradi navedenega je bilo vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avto vleko odpeljano v hrambo. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

2. 1. 2019

TATVINA IZ VOZILA

Iz odklenjenega avtomobila opel corsa je neznani storilec odtujil 7 kuvert z vrednostnimi boni, zavarovalno polico, zeleno karto ter 140 evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

ALKOHOLIZIRANA VOZNICA

Policista sta imela na območju Kamnika v postopku voznico osebnega avtomobila, ki je kazala očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar ji je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznica 0.60 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

TATVINA KOLESA V MENGŠU

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini kolesa v Mengšu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz bloka v kraju Mengeš odtujil tam parkirano treking kolo znamke speciallized pitch 650 B, črno bele barve, neznanih ser. številk, s čimer je oškodoval lastnika za okoli 250 EUR.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

3. 1. 2019

PONAREJEN BANKOVEC

Policisti smo bili s strani poslovodje NLB banke obveščeni o ponarejenem bankovcu za 50 evrov, ki je bil izsleden pri štetju dnevnega izkupička. Po opravljeni analizi sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

VLOM V GOSTINSKI LOKAL V TRZINU

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v gostinski lokal v Trzinu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod odprl vhodna vrata gostinskega lokala in si omogočil neoviran vstop vanj. Iz notranjosti je NN storilec izza točilnega pulta, iz nezaklenjene omarice, odtujil štiri komplete (“šteke”) cigaret znamke Marllboro in 100 EUR menjalnine v različnih apoenih. Neznani storilec  je lastnika oškodoval za okoli 364 EUR.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

INTERVENCIJA V IMENJAH IN PRIDRŽANJE

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v gostinskem lokalu v Imenjah. Ugotovljeno je bilo, a je vinjen kršitelj vpil in grozil občanu. Ker se vinjeni kršitelj kljub večkratnim ukazom policistov na kraju ni pomiril in je s kršitvami nadaljeval, mu je bila na kraju na podlagi 109/II ZP-1 odvzeta prostost in zoper njega odrejeno pridržanje do iztreznitve. Policisti so kršitelju zaradi kršitev Zakona o varstvu javnega reda in miru izdali plačilni nalog.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI

Policisti so imeli v večernem času v Šmarci v postopku osebo, ki so ji na podlagi 52.člena ZNPPol in proti Potrdilu o zasegu predmetov zasegli smolnato snov rjave barve – sum, da gre za prepovedano drogo – heroin. Po analizi bo zoper kršitelja uveden hitri postopek.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI

V Kamniku smo ravno tako eni osebi zasegli dva alu zavitka z neznano belo prašnato snovjo, sum, da gre za prepovedano drogo – kokain. Po analizi bo zoper kršitelja uveden hitri postopek.

4. 1. 2019

ALKOHOLIZIRAN VOZNIK

Na območju Kamnika je bil ustavljen voznik osebnega avtomobila, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0.58 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO V DOMŽALAH

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod poskušal odpreti vhodna vrata, kar pa mu ni uspelo, je s kraja odšel. Neznani storilec je lastnika oškodoval za okoli 600 EUR.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO

Obravnavali smo vlom v stanovanjsko hišo v Mostah pri Komendi. Neznani storilec je na vzvod in z razbijanjem stekla na pritličnem oknu vlomil v stanovanjsko hišo, tam poizkušal onesposobiti alarmno napravo, ki se je sprožila, vendar je vseeno nato pregledal prostore in odtujil denar in mobilni telefon. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V GORIČICI PRI IHANU

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Goričici pri Ihanu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod odprl pritlično okno spalnice in tako prišel v njeno notranjost. V notranjosti hiše je nato še vlomil v manjši sef, ki je bil pritrjen na steno, in nato iz njega izvršil tatvino nekaj kosov različne zlatnine. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 1.300 EUR.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

ZASEG PRIPOVEDANE DROGE V DOMŽALAH

Policisti PP Domžale so imeli v Domžalah v postopku dva kršitelja, ki so jima zasegli manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper oba kršitelja uvedli hitri postopek pri prekrškovnem organu.

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V BRDO PRI IHANU

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Brdu pri Ihanu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod odprl pritlično okno in tako prišel v notranjost, kjer je pregledal prostore, vendar ni ničesar odnesel. Nato je splezal na balkon, kjer je na isti način odprl balkonska vrata in prišel v notranjost hiše, kjer živi lastnikova hčerka ter iz notranjosti izvršil tatvino 400 evrov gotovine. Skupna materialna škoda znaša za okoli 1.800 EUR.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

5. 1. 2019

VLOM V TOČILNICO MALI GRAD

Neznani storilec je preko noči na vzvod vlomil skozi vhodna vrata lokala v točilnico Mali grad v Kamniku. Po vlomu je vstopil v notranjost in odtujil sef z menjalnim denarjem. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

ZASEG PRIPOVEDANE DROGE V DOMŽALAH

Policisti PP Domžale so imeli v Domžalah v postopku kršitelja, ki so mu zasegli manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper kršitelja uvedli hitri postopek pri prekrškovnem organu.

ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA

Policisti PP Domžale so v Šentvidu pri Lukovici imeli v postopku voznika osebnega vozila, ki ga je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Prav tako je vozil pod vplivom alkohola (0,81 mg/l). Zaradi navedenega je bilo vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avto vleko odpeljano v hrambo. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

TATVINA KOLESA V JARŠAH

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini kolesa v Jaršah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec izpred ŽP Jarše izvršil tatvino črno-belega ženskega treking kolesa znamke CYRO, s čimer je oškodoval lastnico za okoli 150 EUR.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

6. 1. 2019

VLOM V AVTOMOBIL V DOMŽALAH

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v avtomobil v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem vlomil v vozilo skozi sovoznikova vrata in nato iz vozila izvršil tatvino voznikovega sedeža. Z dejanjem je lastnico oškodoval za okoli 500 evrov materialne škode.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA

Policisti PP Domžale so v Domžalah imeli v postopku voznika osebnega vozila, ki ga je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega je bilo vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avto vleko odpeljano v hrambo. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Vira:

Policijska postaja Kamnik