Črna kronika Policijske postaje Domžale in Kamnik

8. 10. 2018

Tatvina udarnega kladiva v Trzinu

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini udarnega kladiva v Trzinu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec izpod roke delovnega stroja izvršil tatvino udarnega kladiva. Z opisanim dejanjem je neznani storilec gradbeno podjetje oškodoval za okoli 5.000 evrov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Intervencija v lokalu

V Kamniku je v enem izmed gostinskih lokalov razgrajal gost. Ker ni bil postrežen, je začel vpiti in metati pepelnike po tleh. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

Tat v Domu počitka Mengeš, v enoti Trzin

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini denarja v Domu počitka Mengeš, enoti Trzin. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec oskrbovanki izvršil tatvino gotovine v znesku 60 evrov, za kolikor jo je tudi oškodoval. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Zloraba negotovinskega plačilnega sredstva

Policisti PP Domžale so bili obveščeni zlorabi bančne kartice. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na celotnem medmrežju pridobil prepoznavo bančne kartice gospodarske družbe, ter nato v Združenih državah Amerike na različnih spletnih prodajnih mestih opravil nakupe v skupnem znesku okoli 1.000 evrov, za kolikor je tudi oškodoval gospodarsko družbo. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

9. 10. 2018

Poskus drzne tatvine v Domžalah

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o poskusu drzne tatvine v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v Domžalah na Ljubljanski cesti na posebno predrzen način izvršil tatvino zlate verižice, in sicer je pristopil do oškodovanke in ji iz vratu strgal verižico, v nadaljevanju pa zaradi kričanja oškodovanke od dejanja odstopil, pri čemer mu je odtujena verižica padla po tleh, tako da je dejanje ostalo pri poskusu.

OPIS STORILCA: 25-30 let, srednje postave, visok 175-180 cm, temnih krajših las, oblečen črna jopica s kapuco. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Spor med bratom in sestro v Suhadolah

Policisti so v Suhadolah obravnavali intervencijo, in sicer je prišlo do verbalnega spora med bratom in sestro zaradi umazanih stopnic in nesnage na dvorišču pred hišo. Do kršitve javnega reda in miru ni prišlo, zato bo napisan samo uradni zaznamek o neuvedbi postopka.

Tatvina parfumov v drogeriji 

V drogeriji Tuš v Kamniku je nekdo odtujil več parfumov v skupni vrednosti 335 evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

10. 10. 2018

Vlom v stanovanjsko hišo v Homcu

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Homcu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod odprl pritlično okno stanovanjske hiše in na navedeni način prišel v njeno notranjost, ki jo je najprej pregledal, nato pa iz notranjosti odtujil nekaj denarja in zlatnino. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 1500 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

11. 10. 2018

Vlom v avtomobil v Domžalah

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v osebni avtomobil v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z namenom protipravne prilastitve predmetov z razbijanjem stekla na sprednjih levih vratih osebnega avtomobila znamke Peugeot, in tako iz vozila odtujil nahrbtnik z vsebino. Z opisanim dejanjem je lastnik oškodovan za okoli 500 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Intervencija v trgovini Spar

V trgovini Spar v Kamniku so policisti PP Kamnik obravnavali verbalni spor med varnostnikom in stranko. Sprla sta se zaradi neprimernega vedenja otroka stranke v trgovini. Po zbranih obvestilih in pregledu videonadzorih kamer sledi ustrezen ukrep.

12. 10. 2018

Poškodovanje osebnega vozila v Domžalah

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o poškodovanju osebnega vozila v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec med 7.30 in 9.30 uro v Domžalah poškodoval osebno vozilo znamke VW, Passat, ki je bilo parkirano v športnem parku Domžale. Z opisanim dejanjem je lastnik oškodovan za okoli 450 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Ponarejen bankovec

S strani zaposlene na Novi Ljubljanski banki so bili policisti PP Kamnik obveščeni o ponarejenem bankovcu za 10 evrov, ki so izločili pri štetju dnevnega izkupička nekega podjetja. Bankovec je bil poslan na ekspertizo. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Zaseg prepovedane droge na Rodici

Policisti PP Domžale so imeli v postopku štiri kršitelje, katerim so, vsakemu posebej, zasegli manjšo količino prepovedane droge. Pri prekrškovnem organu policijske postaje Domžale bodo policisti zoper dva kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku, zoper preostala dva kršitelja pa bodo podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

13. 10. 2018

Začasni odvzem vozniškega dovoljenja

Policisti PP Domžale so imeli v Dobu v postopku voznika osebnega avtomobila, ki ga je vozil pod vplivom alkohola (0,71 mg/l). Na kraju mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, ki bo z obdolžilnim predlogom poslano na pristojno sodišče.

Vlom v stanovanjsko hišo v Mengšu

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Mengšu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod odprl pritlično okno stanovanjske hiše in na navedeni način prišel v njeno notranjost, ki jo je pregledal, potem pa v njeni notranjosti izvršil tatvino alarmne naprave. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 500 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

14. 10. 2018

Tatvina registrskih tablic

Policisti PP Kamnik so bili s strani občana obveščeni o tatvini registrskih tablic, ki mu jih je neznanec odtujil s parkiranega vozila. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Vira: Policijska postaja Domžale in Kamnik