Prišite roke se je hotela znebiti!

Včasih domišljija človeka res ne pozna ovir. Tako tudi v primeru 21-letnice, ki se je samopoškodovala zaradi izplačila odškodnine. Poročali smo že o nenavadnem poizkusu goljufije, ko si je 21. letno dekle odrezala roko, da bi od zavarovalnic dobila denar. Podrobnosti o zavarovalniški goljufiji, ko si je 21-letna Julija Adlešič odrezala levo roko nad zapestjem, da bi skupaj s fantom, 29-letnim Sebastienom Abramovom (prej Sebastjanom Colaričem) in njegovimi starši, 58-letno mamo Tinko Huskić Colarič in očetom, 65-letnim Gorazdom Colaričem, prišla do visoke odškodnine, so grozljive.

Policijski so razkrili, da je šlo za namerno samopoškodovanje, ki pa naj bi ga bili osumljeni prikazali kot nesrečo, dekle pa bi, če bi ostalo brez roke, dobilo izplačanih okoli poldrugi milijon evrov. Ker pa so zavarovalnice od policije dobile obvestilo, da v omenjenem primeru ni šlo za nesrečo, odškodnin niso izplačale, piše spletni Večer.

Osumljenka bi rada stoodstotno invalidnost.

Da je šlo za samopoškodovanje in ne nesrečo, so po naših podatkih na podlagi testiranja ugotovili tudi v Nacionalnem forenzičnem laboratoriju. Poleg tega ima žaga več varoval, ki so namenjena prav preprečevanju nesrečnih dogodkov. Kriminalisti so še ugotovili, da je Adlešičeva nekaj tednov po tem, ko je s prišito roko odšla iz bolnišnice, natančneje 28. januarja letos, prišla nazaj in zdravnikom dejala, da ne želi imeti prišite roke.

Kirurgi so ji tedaj oskrbeli rano, ki ni bila huda, ugotovili pa so, da je nastala zaradi namerne ozebline, ki ni bila oskrbljena. Adlešičeva naj bi bila roko večkrat tiščala v zamrzovalnik, da bi ji odmrla, s čimer bi bila upravičena do odškodnine za stoodstotno invalidnost.

Pri taki zgodbi nekateri ostanemo res brez besed!

G. M.