Takole je začel svojo objavo Jan (njegov priimek hranimo v uredništvu portala) svoj zapis na FB.

Začnimo najprej z dvema komentarjema!

Zakaj tukaj sploh gre?

Vir je še vedno socialno omrežje – FB.

Menda je znana je zgodba, da Občina Kamnik ni uveljavljala predkupne pravice za novo obrtno cono na prostoru stare smodnišnice, kjer so posamezni lastniki pokupili zemljišča z objekti od podjetja Iskra mehaninzmi d.o.o..

Občina Kamnik bi z uveljavljavitvijo predkupne pravice prišla do lastništva prepotrebne nove cone, ki meri skoraj 70 ha, pa to še vedno iz neznanih razlogov ni uveljavila.

Prav tako ji je menda zaradi podobnih napak spolzel iz rok nakup kompleksa Kacenberg, ki predstavlja najlepši del gradbene dediščine na omenjenm območju. Občina Kamnik ni uspela pridobiti niti parcele za avtobusno postajo

Da so zemljišča pokupili podjetniki za izvajanje svoje dejavnosti, je jasno. Tudi cena je bila ugodna, med 25 in 35 €/m2, saj je kompleks popolnoma neurejen.

Najbolj pa bode v oči območje Kacenberg z najlepšim okoliškim prostorom na površini 4 ha, z mogočno zgradbo, prodanih samo za dobrih 330 tisoč €.

Kateri ljudje so vse vpleteni v to “igro” z dragoceno zemljo oz. lokacijo, se sprašujemo v uredništvu našega portala. Prava tema za raziskovalnega novinarja, ki se ne boji …

So “zadaj ljudje” (t.i. “strici iz ozadja”), ki imajo velki moč, vpliv in denar? Tega še ne vemo! Morda tudi nikoli ne bomo izvedeli.

Morda pa ve kaj več o tem gospod predsednik slovenske vlade, nekdanji župan občine Kamnik?

O. U.