Črna kronika Policijske postaje Domžale in Kamnik

Ponedeljek, 1. 10. 2018

Hišna preiskava

Policisti so na podlagi odredbe Okrajnega sodišča v Kamniku opravili hišno preiskavo pri dveh osebah v Kamniku. Pri preiskavi hiše je bilo najdenih 11 manjših sadik rastline – konoplja, nekaj pa je bilo že porezanih. Zasežene rastline bodo poslane v analizo. Po opravljeni analizi bo zoper kršitelja uveden ustrezen postopek.

Nasilje v družini in izrečen ukrep prepovedi približevanja

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je mož dlje časa nad svojo ženo izvajal psihično nasilje. V skladu z določili 60. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije so policisti možu izrekli ukrep prepovedi približevanja, zaradi kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru pa so mu izdali plačilni nalog. Ker izrečenega ukrepa mož ni upošteval in se je še isti dan vrnil na dom in v pijanem stanju nadaljeval s kršitvijo mu je bila na kraju odvzeta prostost na podlagi 2. odstavka 109. čl. zakona o prekrških, nakar je bil odpeljan v prostore za pridržanje. Zaradi kršitve ZJRM in ker je kršil izrečeno prepoved približevanja, mu je bil izdan plačilni nalog. S strani preiskovalne sodnice okrožnega sodišča v Ljubljani je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja s strani policistov potrjen in z njene strani podaljšan še za 15 dni.

Krave poškodovale vozilo na Kisovcu

Občan je podal prijavo o poškodbi vozila na Kisovcu. Ugotovljeno, da so parkirano vozilo poškodovale krave, saj so vidne sledi zob in slinjena živali.

2. 10. 2018

Tatvina vozila na Livarski ulici

Na Livarski ulici v Kamniku je neznani storilec preko noči izvršil tatvino osebnega avtomobila znamke Megane Grandtour, reg. št. LJ29-SGD. Slednje smo policisti našli na območju Ljubljane in ga vrnili lastniku. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Tatvina denarja v Trzinu

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini denarja v podjetju v Trzinu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec izkoristil odsotnost zaposlenih ter iz sefa, ki je bil v omari v pisarni podjetja, izvršil tatvino okoli 12.000 EUR gotovine. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Glasna glasba na Steletovi cesti

S strani občana smo bili obveščeni o glasni glasbi pred stanovanjsko hišo na Kovinarski cesti. Policisti so na kraju ugotovili kršitev in lastniku izdali plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

Vlom v avtomobil v Domžalah

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v osebni avtomobil v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod odprl voznikova vrata ter tako prišel v vozilo, iz katerega je izvedel tatvino 70 EUR gotovine, ter več steklenic alkoholne pijače. Z opisanim dejanjem je lastnik oškodovan za okoli 1. 400 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

3. 10. 2018

Zaseg prepovedane droge v Domžalah

Policisti PP Domžale so imeli v postopku kršitelja, ki so mu zasegli manjšo količino prepovedane droge. Pri prekrškovnem organu Policijske postaje Domžale bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

4. 10. 2018

Najdeno kolo na Fužinah

Na policijsko postajo je poklical občan in povedal, da je za Kulturnim domom v Kamniku parkirano kolo, znamke OLPRAN LASER, modro sive barve, št. okvirja CMP05J6021.Napisan zapisnik o najdenih stvareh. Lastnik kolesa lahko kolo prevzame na policijski postaji Kamnik.

5. 10. 2018

Prometna nesreča na Mengeškem polju

Na Mengeškem polju smo obravnavali prometno nesrečo, do katere je prišlo zaradi vožnje po nasprotnem pasu voznice, ki je trčila v nasproti vozeče vozilo. Povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog po Zakonu o pravilih cestnega prometa.

Nezakonito ravnanje z zaščitenimi živalmi

Policisti PP Domžale so bili obveščeni, da imajo delavci FURS-a na počivališču v Lukovici v postopku tri državljane Romunije, ki so kot vozniki avtobusa, med prtljago posedovali več kosov različnih zaščitenih vrst mrtvih ptic. Ugotovljeno je bilo, da so trije državljani Romunije, ki so bili vozniki avtobusa, nezakonito posedovali zaščitene divje živalske vrste, in sicer 1349 različnih zaščitenih vrst mrtvih ptic, katerih vrednost na trgu znaša cca. 150.000 EUR. Mrtve ptice so bile odpeljane v hrambo na Ministrstvo za okolje. Policisti bodo v zvezi opisanega z zbiranjem obvestil nadaljevali in po potem podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

6. 10. 2018

Vlom v stanovanjsko hišo v Homcu

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Homcu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod odprl pritlično okno stanovanjske hiše in na navedeni način prišel v njeno notranjost, ki jo je pregledal, ter iz notranjosti odtujil nakit. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnico oškodoval za okoli 1.500 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Vlom v podjetje

Policisti smo bili obveščeni o vlomu v podjetje L- plast, in sicer je neznani storilec vstopil v podjetje, kjer je iz viličarja odtujil original daljince, s katerimi si je omogočil vstop v skladišče podjetja, iz katerega je odtujil PVC pipe za sode in s tem podjetje oškodoval za okoli 2000 evrov. Policisti bodo zbrali obvestila in na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Vlom v stanovanjsko hišo v Domžalah

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da so neznani storilci z neznanim primernim orodjem na vzvod odprli pritlično okno dnevne sobe in tako prišli v notranjost stanovanjske hiše. Notranjost hiše so pregledali in iz nje odtujili denar in nakit. Z opisanim dejanjem so neznani storilci lastnika oškodovali za okoli 20.000 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Tatvina robotske kosilnice na Križu

Na Križu je prišlo do tatvine robotske kosilnice znamke Husqvarna, ki jo je neznani storilec odtujil v popoldanskem času. Policisti bodo zbrali obvestila in na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

7. 10. 2018

Zaseg prepovedane snovi

Policisti so imeli v Suhadolah v postopku osebo, kateri so na podlagi 52. člena ZNPPol in proti Potrdilu o zasegu predmetov zasegli neznano zeleno-rjavo posušeno snov, rastlinskega izvora. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden postopek o prekršku.

Alkoholiziran voznik

Patrulja PP Kamnik je imela v Mekinjah v postopku voznika, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0.95 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

Vira: Policijska postaja Domžale in Kamnik