“Kar se dogaja zdaj, je živa katastrofa”

Kar se dogaja zdaj, je živa katastrofa. Človek res dobi občutek, da imajo vse levičarske stranke v svojem političnem programu zapisano zgolj eno točko – ne iti k Janezu Janši za nobeno ceno.

Potem pa v teh dnevih bereš in vidiš, kako se sestavlja vlada, v kateri bo imel spet neko vidno vlogo gospod Cerar, potem je tu Židan, o katerem na tem mestu ne bom razpravljal, saj rdeča zvezda na njegovih prsih veliko pove o njem (zame je to isto kot svastika). Kaj pa gospod Erjavec? Da, tudi on si želi biti zraven. Saj veste, večni minister pač in še nesposoben povrhu. Posledice Erjavčevega ministrovanja so tudi to, da so zaradi korakanja ruskih vojakov na Prešernovem trgu, obisku Putina in ignoriranje ameriškega zunanjega ministrstva (Erjavec niti enkrat ni šel na uradni obisk v ZDA), ameriške obveščevalne sile poslale Hrvatom posnetek zaupnega pogovora med Sekolcem in Drenikovo, rezultat katerega je tudi odstop Hrvaške od arbitražnega sporazuma. Vsi ti omenjeni politiki bi radi še naprej predstavljali Slovenijo, si predstavljate? O banki NLB  in ropanju države s strani leve sfere pa na tem mestu raje ne bi.

Danes so dovoljene sanje, jutri je nov dan, je nekoč dejal nekdanji predsednik države Milan Kučan, ki drži danes še vedno vse niti v svojih rokah. Kako pa si razlagati, če ne Bratuškovo, Jankoviča, Cerarja in zdaj še Šarca, ki se jih omenja kot nove obraze, s katerimi naj bi zaslepili Slovence, da se obetajo spremembe in da bo država pod njihovim vodstvom zgolj in samo napredovala. Neresnica! Res gre za nove obraze, ampak kaj, ko je politični program star, oz. je najbrž res last(nina) Milana Kučana.

Kdaj boste odprli oči Slovenci? Kdaj boste spoznali, da je politika novih obrazov zgolj slepilo za nadaljnje ropanje države. Kaj se nam mora še zgoditi? Moramo izgubiti še kakšen košček ozemlja? Moramo postati ogroženi s strani migrantov in prositi za mednarodno pomoč? Moramo izgubiti kulturo, jezik, to, kar nas povezuje in združuje? Kaj nismo dovolj časa čakali na samostojnost? Kaj nismo dovolj časa trpeli pod vladavino drugih? Moramo to res izgubiti? Se bomo takrat vendarle zavedali, kaj smo imeli?

Je prihodnost Slovenije odvisna od usode ali svobodne volje? Jaz mislim, da je vse skupaj odvisno od svobodne volje vsakega Slovenca. Usoda je nekaj, kar je v naših glavah. Usode kot take, po mojem ni. Slovenska prihodnost ni zapisana med zvezdami, temveč je za ohranjanje slovenske samostojnosti treba skrbeti vsak dan. Nič namreč ni samoumevno.

Rok Bratina, zgodovinar

Fotografije/ Vir: FB