Kako je na Slovenskem z otroško in mladinsko ortodontijo?

Dragi moji prijatelji!

V ponedeljek bom ministru za zdravje zastavila ustno poslansko vprašanje glede otroške in mladinske ortodontije, kjer so velike težave. Otroci sploh ne pridejo na vrsto. Imate morda tudi Vi takšne oz. podobne izkušnje?

Vesela bi bila Vaših mnenj oz. informacij!

 

 

Nekaj odzivov na FB

Draga Anja Bah Žibert, hvala vam na to zadevo, ki boste vprašali za ortodonta. Moj sin Tadej bi že zdavnaj moral dobiti aparat in tako dolgo zavlačujejo, da bo dopolnil 18. let. Sedaj ima 16. let. Prosim vas to izpostavite zakaj tako delajo. Pa še nekaj ga. Anja Bah Žibert ali samo preko veze se dobi rehabilitacija v zdravilišču? Kaj več vam napišem na ZS. Hvala in lp, R. B.

ZDRAVILIŠČE,SAMO ČE KOGA POZNATE. NA ŽALOST. VEM IZ LASTNIH IZKUŠENJ. NA ŽALOST. SEM TEŽEK ORTOPEDSKI BOLNIK … VSEM ŽELIM BLAGOSLOVLJENO TRETJO ADVENTNO NEDELJO !!!!!!! PA RADI SE IMEJTE …

V SLOVENIJI OBSTAJAJO PRVORAZREDNI IN DRUGORAZREDNI DRZAVLJANI. O TEM SE TUDI DOSTI GOVORI. OBSTAJAMO PA TUDI TRETJERAZREDNI DRŽAVLJANI. TO SMO PA INVALIDI. STAR SEM 38 LET. MOJA INVALIDSKA POKOJNINA ZNAŠA 240 EVROV!!!!!! TO PA JE SRAMOTA.

B. L.,  16.12.2018

V Kranju je kar dobro urejeno. Moj Gregor je imel malce “razmetane” zobe. V šolski ambulanti je bila enkrat pri pregledu prisotna ortodontka iz ZD Kranj in je njegov zobozdravnici svetovala, naj se oglasi pri njej. Z napotnico je bil na vrsti čez 3 mesece. Kake 3 leta je od tega. Enkrat na leto greva na kontrolo. Zobje so se mu lepo sami poravnali, ne še popolnoma, ampak kar precej. Če bo potrebno, bo dobil “zvezdice”. So pa več kot prijazni in strokovni.

G. G.

S sinom, starim 10 let, sem prišla zelo hitro na vrsto, da pa sva začela zobe popravljati, je seveda bilo samoplačniško, ker drugače bi čakala na začetek postopka 2,5 leta.

N. F.

V Mojstrani so bili otroci takoj na vrsti. Ni težav z vpisom. Je pa tudi res, da nimajo težav z zobmi.

J. M.

Dodano danes

Vir: FB