Z zvokom fanfar in dvigom nove zastave Krajevne skupnosti Metnaj, se je v četrtek, 11. oktobra, pričelo svečano odprtje večnamenskega igrišča v Metnaju.

Investicija je občino stala 90.000 evrov, urejeno pa je v velikosti košarkarskega igrišča, ki vsebuje dva koša, dva prenosna gola in ograjo okrog igrišča.

Za Metnaj je športno igrišče izjemnega pomena. Kot je na četrtkovi slovesnosti zbranim krajanom in gostom povedal predsednik KS Metnaj Aleš Pečnik, si srčno upajo, da ga bodo čim večkrat uporabljali ter da bo služil svojemu namenu.

V svojem govoru je hkrati predstavil tudi druga opravljena dela v krajevni skupnosti v času njegovega vodenja.

Zagotovo bo igrišče koristilo tudi za drugačne kot športne namene.

Ker je lokacija tik ob gasilskem domu, ga bodo za gasilske vaje in organizacijo veselic ter drugih družabnih srečanj uporabljali tudi tamkajšnji gasilci, je povedal predsednik PGD Metnaj Miroslav Tul.

»Igrišče bo pomagal tako gasilskemu društvu kot celi družbi, kjer se bomo na njemu lahko usposabljali za reševanje življenj, premoženja in tudi narave«, je še dodal prvi mož metnajskih gasilcev, ki so se ob zaključku prireditve predstavili še z prikazom vaje gašenja požara.

Zbrane je nagovoril tudi nekdanji predsednik krajevne skupnosti in častni predsednik Gasilske zveze Ivančna Gorica Lojze Ljubič. Kot je povedal, je prav on pred več desetletji v Metnaj »pripeljal« telefonsko povezavo. Krajanom je še čestital za novo igrišče, gasilcem pa zaželel vse dobro v naslednjem letu, ko bodo obeležili 90. obletnico delovanja.

Igrišče pri gasilskem domu je bila dolgoletna želja krajanov. Ko je občini Ivančna Gorica uspelo pridobiti zemljo, potem ni bilo ovir, da se investicija uvrsti v proračun in realizira projekt v letošnjem letu.

Kot je dejal župan Dušan Strnad so se s pridobitvijo zemljišč kar nekaj časa ubadali, a je hvaležen lastnikoma, da sta razumela potrebo kraja in prodala zemljo za izgradnjo igrišča.

 »Hvaležen sem tudi krajevni skupnosti, gasilskemu društvu in krajanom, da so prisluhnili našim željam in sodelovali pri gradnji. Rezultat tega je to lepo igrišče v središču Metnaja, ki ga bodo koristili tako otroci kot tudi starejši«.

Na odprtju so se še posebej zahvalili županu za realizacijo projekta, predsedniku gasilcev in dolgoletnemu članu sveta KS Metnaj Tonetu Grčmanu, ki se je vse svoje mandate prizadeval za dobrobit krajank in krajanov krajevne skupnosti.

Po slovesnem prerezu traku je sledil izziv v metanju prostih metov na koš, kjer sta se pomerila župan in podžupan z nekaterimi prostovoljci.

V dvorani gasilskega doma so si lahko ogledali še razstavo ročnih del izpod rok krajanke Majde Finks telovadbo pa so se predstavile še članice Društva Šola zdravja iz Ivančne Gorice.

Veselje pred in po otvoritvi je bilo med otroci, ki so se z žogami zapodili po igrišču nepopisno, družabno srečanje pa se je nadaljevalo ob zvokih ansambla DUO Pustotnik pozno v noč.

Zapisal in fotografiral:
Gašper Stopar